Woordje van de voorzitter …

Beste mensen, de donkere dagen voor Kerst zijn in aantocht en het jaar 2016 loopt op zijn eind. Een mooi moment om even stil te staan bij wat alweer een super mooi Tennisjaar voor onze vereniging TC Boshoven is geweest.

In het vorige woordje van… heb ik een terugblik gegeven op het eerste halfjaar van 2016, over de succesvolle Voorjaarscompetitie en de prachtige resultaten van de Sponsorcommissie! Ook het tweede deel van 2016 is erg goed verlopen. Zonder het gehele jaar te evalueren zijn er aantal mooie momenten die ik wil benoemen.

Het 11de Boshoven Open Tennistoernooi heeft plaatsgevonden en wederom is dit een GROOTS evenement geweest. Boshoven Open is een begrip in de regio en dat uit zich in de bezetting van het toernooi (weken vóór de uiterste inschrijfdatum, VOL) de belangstelling van het publiek en de vele geweldige reacties die wij als vereniging maar vooral ook onze kartrekkers, de Toernooicommissie, hebben mogen ontvangen. Genietend van het mooie weer en sportieve wedstrijden was het elke dag weer gezellig genieten op ons tennispark. Met de geweldige en druk bezochte feestavond hebben we nog een andere kwaliteit van TC Boshoven kunnen zien nl. een goed feestje bouwen!

Over feestjes bouwen gesproken, er komt er weer een aan… daarover verderop meer…

In oktober zijn we als TC Boshoven gastheer geweest voor de slotdag van de Oldtimer-competitie. Traditiegetrouw wordt de laatste competitieronde en finales op toerbeurt gespeelt bij een van de deelnemende verenigingen. En wederom heeft TC Boshoven en de organisatie van deze dag volop complimenten geoogst voor een geweldige dag en feestavond. Top gedaan!

Zonder te ver in detail te treden kan ik jullie melden dat we dit jaar een recordaantal leden hebben behaald en dat we financieel weer hele mooie stappen hebben gemaakt. Uiteraard zullen de details op onze algemene ledenvergadering wel ter sprake komen.

Al met al kunnen we terugkijken op een erg mooi jaar 2016!

Dat het goed gaat met ons cluppie betekent natuurlijk niet dat we het nu rustiger aan kunnen doen. Integendeel, de ledenaantallen bij de junioren lopen wat terug en er zijn afgelopen jaar ook enkele activiteiten met een mindere opkomst geweest. Als vereniging, (leden, commissies en bestuur) zullen we gezamenlijk moeten blijven streven om telkens weer de juiste keuzes te maken zodat we een ieder datgene kunnen blijven bieden waarvoor zij lid zijn bij TC Boshoven. Uiteraard voor het beoefenen van de tennissport, maar vooral de betrokken, sociale en prettige manier waarop dit gebeurt.

Samen met de diverse commissies zijn wij als bestuur de laatste tijd alweer volop bezig met het komende jaar, een jaar waarin we weer voor de nodige mooie uitdagingen komen te staan! Gesterkt door de vele energie die door onze vrijwilligers wordt geleverd en het positivisme onder de leden ben ik ervan overtuigd dat we er samen in 2017 wederom een prachtig tennisjaar van maken.  

Graag nodig ik jullie bij deze alvast uit voor onze algemene ledenvergadering vrijdag 27 januari, waarin we jullie uiteraard op de hoogte brengen van alles wat er binnen de vereniging speelt. Tweede reden waarom ik jullie aanwezigheid erg op prijs stel is het feit dat een drietal aftredende bestuursleden zich niet meer herkiesbaar hebben gesteld en daarom dus aftreden. Met het aftreden van Carla van der Emde, Henrie Dirckx en Jan Bussum gaat ruim 20 jaar bestuurservaring verloren. Een stukje loyaliteit naar deze mensen toe, door jullie aanwezigheid, zou ik een mooi gebaar vinden. Carla en Jan gaan als commissielid verder en Henrie zal ongetwijfeld ook de nodige betrokkenheid bij de club blijven tonen.

Zeer verheugd kan ik jullie melden dat we enthousiaste nieuwe bestuursleden in de startblokken hebben staan.

Het aankomend feestje waar ik het al over had zal zijn op zaterdag 14 januari! Zorg dat je erbij bent! TC Boshoven viert haar 35 jarig bestaan. Voor de jeugd is een leuke middag activiteit georganiseerd waarbij zij ook een vriendje of vriendinnetje mogen meenemen! Voor de seniorleden met partner organiseren we een ouderwets-gezellige, TC BOSHOVEN-waardige Feestavond. Spektakel gegarandeerd!

Tot slot

Als je nu de komende dagen bezig bent met je goede voornemens van komend jaar… denk dan eens aan TC Boshoven… wij gaan graag met jouw in gesprek om te kijken of er een leuke vrijwilligerstaak voor je bij zit… vele handen… houdt ons cluppie op niveau!

Namens de commissies en het bestuur, wens ik jullie allen:

FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND, SPORTIEF 2017!

Jeroen