Belangrijke weetjes

Toegang tot het tennispark

Om toegang te verkrijgen tot het park en de kleedlokalen is het mogelijk om in het bezit te komen van een sleutel voor de toegangspoort van ons tennispark. Deze sleutel is voor junior- en seniorleden te verkrijgen bij de ledenadministratie voor een borgbedrag van € 10,- (Tot 2020 was de borg €5,-).  Zodra de sleutel weer wordt ingeleverd krijg je dit borgbedrag terug. 

 

Dagpasjes

Indien je met een kennis of familielid, die geen lid is van Tennisclub Boshoven, een dag wilt tennissen op ons tennispark is dat mogelijk door een dagpasje te kopen via de ledenadministratie (Burghard Grabert) of via de bardienst in ons clubhuis. Kosten € 5,00 per persoon per dag.

 

Mannenavond, mixavond of husselochtend

Wil je snel andere leden leren kennen zonder dat je eerst moet afspreken ga dan eens naar de maandagavond “mannenavond” of op woensdagavond de “mixavond”. Deze avonden vinden wekelijks plaats, de mannenavond begint om 18:30 en de mixavond om 19:00 uur. Er worden heren-dubbels en mix-dubbels gespeeld elk half uur wordt er opnieuw gehusseld, zodat er elk half uur in een andere samenstelling wordt gespeeld, hetgeen er toe bijdraagt dat men al snel een tennispartner voor andere dagen vindt. Ook hebben we de mogelijkheid  voor senioren om op woensdagmorgen vanaf 9:00 uur naar de husselochtend te komen om met elkaar een balletje te slaan.

 

Kennis maken jeugd tennis (incl. tennislessen)

Open inloop tennis voor de jeugd op zondagochtend
Lijkt het je leuk om te tennissen?
Kom het eens proberen bij TC Boshoven.
Voor meisjes & jongens van 6 tot 16 jaar.
Iedereen is elke zondagochtend welkom om 9.30 uur.
Aanmelden is niet nodig, gewoon op tijd binnenlopen!

Als jij geen racket hebt, dan hebben wij dat voor je.
Na vijf inlooptrainingen en twee oefenlessen van onze gecertificeerde tennistrainers vinden we het leuk als je ervoor kiest lid te worden bij TB Boshoven.

De jaarcontributie bedraagt € 75,=.  TC Boshoven geeft nog een clubkorting in het kader van tennisstimulering. De kosten voor het 1e jaar lidmaatschap bedragen derhalve  € 57,50.

Indien uw kind besluit te stoppen dient u voor 1 december van het lopend jaar het lidmaatschap af te melden bij de ledenadministratie. Vragen kunt u mailen naar:  Jeugd@tcboshoven.nl  Klik hier voor het inschrijfformulier. 

 

Recreatieve tennis toernooitjes

Zo’n 3 maal per jaar worden er recreatieve toernooitjes georganiseerd, in het voorjaar het starttoernooi, het midzomertoernooi in de zomer en in het najaar het stampotten toernooi. Deze toernooitjes starten meestal rond 11:00 uur en duren tot 16:00 uur. Lekker sportief en gezellig een balletje slaan voor elk tennisniveau. Deze toernooitjes vallen bij veel leden in de smaak, neem ook een keer deel en ervaar zelf hoe leuk het is.

 

Clubkampioenschappen

Jaarlijks vinden ook de clubkampioenschappen plaats, voor zowel de junioren als de senioren. Zowel in enkel als de dubbel en mixdubbel kun jij je meten met andere leden van de club. Wie gaat er met de eretitel aan de haal? Meestal wordt gespeeld in meerdere categorieën zodat je op je eigen niveau een paar leuke partijen kunt spelen. We streven elk jaar weer naar meer deelnemers, jij doet toch ook mee?!

 

Klaverblad Boshoven Open Tennistoernooi

Jaarlijks in week 30 organiseert een fanatieke commissie binnen onze vereniging een open toernooi. Hier doen vanuit de gehele regio tennissers aan mee. In de diverse categorieën wordt er gestreden om de titel. Een hele happening voor zowel deelnemers, als bezoekers, die jaarlijks in grote getale ons tennispark weer weten te vinden. Een toernooi waar Tc Boshoven trots op is!

Kantinesleutels met alarmbadges.

Zoals in de ALV van januari 2020 is medegedeeld, hebben wij de procedure m.b.t. het beheer van deze sleutels gewijzigd, en daardoor is ook het gebruik hiervan veréénvoudigd.
De sleutels worden niet meer bij Jaco ingeleverd, en hoeven daar ook niet meer opgehaald te worden door de bardienst.
In de gang bij het sanitaire gedeelte van het paviljoen, in de muur onder de schakelaars van de baanverlichting, hebben wij een digitale kluis ingebouwd.
Daarin bevindt zich de toegangssleutel van de kantine.
Het openen/sluiten van deze kluis wordt nauwkeurig beschreven in de wekelijkse mail die de bardiensten ontvangen van de bardienstplanner.
Om in het paviljoen te geraken en ook weer te kunnen afsluiten na beëindiging van de bardienst heb je een toegangssleutel tot het park/paviljoen nodig.

Ieder TCB lid die bardienst draait moet dus in het bezit zijn van een toegangssleutel.
Bij huishoudens met meerdere leden is één sleutel voldoende.
De meeste leden hebben deze sleutel al. De leden die nog geen sleutel in hun bezit hebben en bardienst draaien krijgen in de week vooraf gaand aan hun bardienst bericht van de ledenadministratie.
In dat bericht wordt gevraagd om een afspraak te maken, zodat de toegangssleutel poort/paviljoen uitgegeven kan worden tegen borg.
Nieuwe leden schaffen deze sleutel aan bij aanvang van het lidmaatschap.

Gebruik van de KNLTB Club 2.0 app.

Wij gebruiken de app KNLTB Club om o.a. elektronisch af te kunnen hangen.
In deze app is ook je persoonlijk profiel weergegeven.
Met bondsnummer, foto, ranking, telefoon nummer en e-mail adres.
In deze app is de complete ledenlijst zichtbaar, onder het tabblad Club en dan de Ledenlijst openen.
Dit is een standaard instelling, die voldoet aan de AVG eisen, en is alleen zichtbaar voor TCB leden die met hun code inloggen op deze app.
Deze ledenlijst is handig, omdat je hiermee tennismaatjes kunt zoeken en ook kunt bereiken.
Als je de persoonlijke gegevens (tel. en/of Mail) om welke reden onzichtbaar wilt maken voor andere leden dan kan dat.
Je kunt je profiel bewerken, druk op tabblad: “Meer”, druk dan rechts boven op de streepjes en dan staat er “bewerk” rechts boven, je ziet ook drie schuifjes rechts onder je foto.
Pasfoto – Mobiel – Contact e-mail, hiermee kun je deze gegevens onzichtbaar maken voor andere leden.
Als er onduidelijkheden zijn of vragen dan hoor ik het graag.

Burghard Grabert, Ledenadministratie TC Boshoven

Niet tennis gerelateerde activiteiten

Voor zowel de senioren als de junioren worden er, met name in de winterse periode, ook leuke niet tennis gerelateerde activiteiten georganiseerd. Bij de senioren bijv. het jaarlijks darttoernooi en de kaartavonden. Bij de junioren de filmavond. Heb je zelf ook een leuk idee, of wil je iets organiseren, meldt je dan bij een van de bestuurs- en/of commissieleden.

 

Oude kleding in groene kledingcontainer

Menigeen heeft wel de groene KICI kledingcontainer op ons tennispark zien staan. Wie daar zijn oude kleding ingooit, steunt onze vereniging. Want een deel van de opbrengst (€ 0,05 per kilo) gaat rechtstreeks naar onze clubkas. Ook niet leden kunnen gebruik maken van deze kledingcontainer. Hoe meer hoe beter!

Wat mag er in de container? 

Alle producten van textiel; Denk hierbij aan kleding of schoenen, maar bijvoorbeeld ook aan handdoeken, theedoeken, washandjes, dekbedhoezen of gordijnen en vitrage. Ook knuffels mogen gedoneerd worden.
 
Graag rekening houden met de volgende punten:
•Schoon en niet verontreinigd
•Schoeisel per paar gebonden
•Aanbieden in gesloten zak
•Vuilniszakken niet helemaal vullen, want anders passen deze niet door de opening van de container
 
Een ander deel van die opbrengst gaat bovendien naar een ander goed en sportief doel: het Fonds Gehandicaptensport. Deze organisatie zet zich in om regelmatig sporten ook voor gehandicapten mogelijk te maken. Want hierdoor krijgen ze de extra kracht en behendigheid die ze nodig hebben om fit te blijven en te kunnen functioneren.
 
Fonds Gehandicaptensport stelt subsidies beschikbaar aan sportorganisaties voor de vaak kostbare, aangepaste faciliteiten of voor extra begeleiding. En dus ook een deel van de opbrengsten van de kleding die wordt ingeleverd zijn hiervoor bestemd. Dus doe mee en dien twee goede doelen tegelijk: het spekken van onze clubkas én geld voor gehandicaptensport!
 

Onderstaand de regels voor bespelen tennisbanen tijdens de winter/winterperiode:

  • Bij droge vorst kan gewoon getennist worden dus ook met -10 graden.
  • Bij sneeuw het kunstgras niet bespelen en de sneeuw op natuurlijke wijze laten verdwijnen. Dus niet gaan vegen en schuiven!
  • Bij opdooi, dus na een vorstperiode, mag er niet getennist worden.
  • Bij ijzel mag er niet getennist worden.

 

Test of er nog sprake is van opdooi in de tennisbaan om te bepalen wanneer er weer getennist kan worden. Dit is relatief eenvoudig. Door de balstuit te testen kan worden bepaald of de tennisbanen weer veilig bespeelbaar zijn. Beperk het aantal voetstappen op de tennisbaan en test de balstuit in de uitloop en niet in het speelveld.
Onbespeelbaar: de bal stuit slecht en de klank van de balstuit klinkt dof.
Bespeelbaar: de bal stuit minimaal 80% omhoog en de klank van de balstuit klinkt helder.

 

Vertrouwenspunt Sport

Voor alle sporters en hun omgeving heeft NOC*NSF in samenspraak met de sportbonden het Vertrouwenspunt Sport opgezet. Hier kunt u vragen stellen of meldingen doen over zaken als doping, matchfixing, eetstoornissen en seksuele intimidatie. In een vertrouwelijk gesprek bespreekt u wat u dwars zit en welke stappen u zou kunnen zetten om het aan te pakken.
Kijk voor meer informatie op www.vertrouwenspuntsport.nl