WhatsApp: hier is de betekenis van de mysterieuze ster die naast bepaalde berichten verschijnt

Myla Aksentijevic

Mogelijk bent u een fervent gebruiker van WhatsAppen en je hebt waarschijnlijk gemerkt dat er soms een ster verschijnt naast bepaalde berichten in je gesprekken. Wat betekent deze ster, wat is de bijbehorende functionaliteit en hoe kun je deze het beste gebruiken? Hier is alles wat u moet weten over dit intrigerende icoon.

De betekenis van de ster in WhatsApp

Als je een ster naast een bericht op WhatsApp ziet, is het eigenlijk een handige functionaliteit genaamd “Vastgezette post”. Met deze optie kunnen gebruikers een specifiek bericht vastzetten, zodat ze het later gemakkelijk kunnen terugvinden. Met andere woorden, het maakt het gemakkelijker om belangrijke gesprekken te beheren of een bepaald onderwerp in een groep te volgen.

De voordelen van vastgezette berichten

Het grote voordeel van vastgezette berichten is dat ze sneller toegankelijk en zichtbaar zijn. WhatsApp biedt vaak lange, levendige chats waaraan meerdere gebruikers deelnemen, dus het is normaal dat je het gesprek uit het oog verliest. Door een bericht vast te zetten, kunt u snel terugkeren naar cruciale informatie zonder dat u uw hele chatgeschiedenis hoeft te doorlopen.

Lees ook :   WhatsApp: hoe voorkom je dat je moet betalen? "Google Eén" om uw gegevens op te slaan?

Bovendien is deze functie ook handig als u gevoelige gegevens op een veilige plaats wilt bewaren om later te bekijken, zoals adressen, telefoonnummers, wachtwoorden of belangrijke referenties.

WhatsApp: de mysterieuze ster die naast bepaalde berichten verschijnt
WhatsApp: de mysterieuze ster die naast bepaalde berichten verschijnt

Hoe een bericht vastzetten op WhatsApp?

Om deze beroemde ster naast een bericht toe te voegen, volgt u eenvoudigweg de onderstaande stappen:

  • Blijf op het betreffende bericht drukken, die u wilt pinnen.
  • Tik vervolgens op het pictogram ” Vastpinnen “ (weergegeven door een speld) in de menubalk die bovenaan het scherm verschijnt.
  • Het geselecteerde bericht is nu vastgezet en gemarkeerd met een ster voor betere zichtbaarheid.

Merk op dat deze functie dat is beschikbaar op zowel Android- als iOS-versies van WhatsAppevenals de webversie.

Toegang tot vastgezette berichten

Nadat u uw belangrijke berichten heeft vastgezet, kunt u ze snel openen door deze stappen te volgen:

  1. Open het gesprek waarin het vastgezette bericht zich bevindt.
  2. Tik op de optie ‘Overslaan’ met het naar beneden wijzende pijlpictogram in de zoekbalk bovenaan het chatvenster.
  3. Je wordt dan automatisch naar het eerste vastgezette bericht in het gesprek geleid. Blijf op de optie “Overslaan” tikken om tussen verschillende vastgezette berichten te navigeren.

Als je de optie ‘Overslaan’ niet kunt vinden, is je WhatsApp-versie mogelijk niet up-to-date. Zorg er dus voor dat u de app updatet via Google Play Store of Apple App Store, afhankelijk van de compatibiliteit van uw apparaat.

Lees ook :   WhatsApp: verberg je vergrendelde gesprekken nog beter met deze functie

Verwijder de ster van vastgezette berichten

Als je de ster uit een vastgezet bericht wilt verwijderen en dus los wilt maken, is de werkwijze eenvoudig:

  • Houd het vastgezette bericht in kwestie ingedrukt,
  • Tik op het pictogram “Losmaken” (weergegeven door een speld) in de menubalk die bovenaan het scherm verschijnt.
  • Het bericht is niet meer vastgezet en de ster verdwijnt.

Dit kan met name handig zijn als u een oud vastgezet bericht wilt vervangen door een nieuw bericht, of eenvoudigweg ruimte wilt vrijmaken in uw chats, zodat ze gemakkelijker leesbaar zijn.

Tips voor het optimaliseren van het gebruik van vastgezette berichten

Geef prioriteit aan belangrijke berichten

Vermijd het vastzetten van te veel berichten in één gesprek. Hierdoor kunnen ze minder zichtbaar worden en de effectiviteit ervan worden belemmerd. Probeer alleen vast te zetten om optimaal van deze functie te profiteren essentiële berichten of cruciale informatie.

Gebruik vastgezette berichten in groepen

In een groepsdiscussie kunnen vastgezette berichten waardevol zijn om groepsregels te herinneren of specifieke instructies aan deelnemers te geven. Ze vergemakkelijken ook de communicatie en voorkomen dat belangrijke informatie verloren gaat in alle gedeelde berichten.

Lees ook :   WhatsApp: verberg je vergrendelde gesprekken nog beter met deze functie

Combineer vastgezette berichten met geciteerde antwoorden

Als je de aandacht wilt vestigen op een bepaald vastgezet bericht, kun je de ‘Quote’-functie van WhatsApp gebruiken om direct op dat bericht te reageren. Houd gewoon het vastgezette bericht in kwestie ingedrukt en selecteer vervolgens het pictogram ‘Beantwoorden’ (weergegeven door een gebogen pijl) in de menubalk bovenaan het scherm. Door dit te doen, wordt uw antwoord gekoppeld aan het vastgezette bericht, waardoor het nog eenvoudiger wordt om door de belangrijkste elementen van het gesprek te navigeren.

Kortom, de ster verschijnt naast bepaalde berichten op WhatsApp is een praktische en effectieve optie, wat het beheer en de leesbaarheid van uw gesprekken aanzienlijk vergemakkelijkt. Aarzel niet om van deze functie te profiteren om uw gebruikerservaring met ’s werelds populairste instant messaging-applicatie te optimaliseren.

Startpagina » Blog » WhatsApp: hier is de betekenis van de mysterieuze ster die naast bepaalde berichten verschijnt