WhatsApp en tijdelijke berichten: controleer de tijd zodat je niets verliest. Hier leest u hoe u het moet doen!

Myla Aksentijevic

In de wereld van instant messaging-applicaties WhatsAppen behoort tot de meest populaire. Om de gebruikerservaring voortdurend te verbeteren, integreert deze applicatie regelmatig nieuwe functies. Onder hen, het uiterlijk van tijdelijke berichten, die na een bepaalde tijd verdwijnen. Hoe kunt u deze functie optimaal gebruiken om er zeker van te zijn dat u niets verliest? Volg onze onderstaande gids.

Hoe tijdelijke berichten werken op WhatsApp

Met de functie voor tijdelijke berichten, geïntroduceerd in 2020, kunt u teksten, foto’s of video’s naar uw contacten sturen, die zichzelf na een bepaalde periode automatisch vernietigen. Deze optie is ontworpen om te bieden meer privacy en veiligheid uitwisselingen tussen gebruikers.

Tijdelijke berichtvertragingen

Op WhatsApp is het momenteel mogelijk om te kiezen tussen twee deadlines voor tijdelijke berichten:

 • 24 uur : met deze optie heeft uw bericht een zeer korte levensduur, aangezien het na slechts één dag verdwijnt.
 • 7 dagen : uw bericht blijft een hele week zichtbaar voordat het verdwijnt.
Lees ook :   WhatsApp: hoe voorkom je dat je moet betalen? "Google Eén" om uw gegevens op te slaan?

Om deze instellingen te wijzigen, gaat u eenvoudig naar de instellingen van elk individueel of groepsgesprek. Dit heeft alleen invloed op nieuwe uitgewisselde berichten en niet op reeds opgenomen berichten.

Hoe voorkom je dat je ondanks de beperkte levensduur van tijdelijke berichten iets kwijtraakt?

Zodra de vervaldatum is bereikt, worden tijdelijke berichten permanent verwijderd onherstelbaar. Er zijn echter enkele tips om ondanks deze tijdsdruk essentiële inhoud te behouden.

1. Maak schermafbeeldingen

De eenvoudigste manier om te voorkomen dat een belangrijke boodschap verloren gaat, is door Maak een screenshot ervan voordat het verdwijnt. U beschikt dus over een statisch beeld van de betreffende inhoud, die u handmatig kunt opslaan in uw fotogalerij of in een andere applicatie die speciaal is bedoeld voor bestandsopslag.

Deze praktijk kan echter in strijd zijn met de aanvankelijke vertrouwelijkheid die uw gesprekspartner wenste toen hij ervoor koos een tijdelijk bericht te gebruiken. Het verdient daarom aanbeveling om vooraf toestemming te vragen aan de andere deelnemers aan het gesprek.

WhatsApp en tijdelijke berichten
WhatsApp en tijdelijke berichten

2. Kopieer en plak de tekst voordat u deze verwijdert

Voor sms-berichten is het mogelijk om de inhoud te selecteren en deze vervolgens te kopiëren en in een andere applicatie te plakken die bedoeld is om belangrijke informatie te ontvangen. Bijvoorbeeld :

 • Opmerkingen over iOS
 • OneNote of Google Keep op Android
 • Een Word- of Google Docs-tekstdocument op een computer
Lees ook :   WhatsApp: verberg je vergrendelde gesprekken nog beter met deze functie

Zo kun je de tekst van een tijdelijk bericht permanent buiten de WhatsApp-applicatie bewaren.

3. Sla media handmatig op in uw galerij

Voor foto’s en video’s die worden uitgewisseld in de vorm van tijdelijke berichten, is het ook mogelijk om ze rechtstreeks vanuit de applicatie op te slaan voordat ze automatisch worden verwijderd. Daarom :

 1. Open het betreffende mediabestand.
 2. Klik op de knop ” Delen “ Of “Exporteren” afhankelijk van uw apparaat en besturingssysteem.
 3. Kies de optie “Afbeelding opslaan” Of “Video opslaan”.
 4. Het bestand wordt vervolgens gekopieerd naar uw standaardfotogalerij.

Houd er rekening mee dat deze methode niet werkt voor audiobestanden (spraakberichten, muziek, enz.). Voor dit laatste moet u applicaties van derden gebruiken die zijn ontworpen om geluiden op te nemen die op uw apparaat worden afgespeeld, of uw toevlucht nemen tot een andere externe oplossing.

Beheer meldingen om tijdelijke inhoud op WhatsApp bij te houden

Een van de andere problemen die verband houden met tijdelijke berichten is de impact ervan op de ontvangen meldingen. Als een bericht snel verdwijnt voordat het wordt gelezen, kan het onopgemerkt blijven voor de ontvanger.

Om te voorkomen dat u deze kortstondige inhoud mist, raden wij u aan dit te doen meldingen correct targeten op basis van het belang van gesprekken. In de instellingen van elke discussie is het inderdaad mogelijk om:

 • Personaliseer de beltoon die aan ontvangen berichten is gekoppeld
 • Wijs een specifieke kleur toe aan elke gesprekspartner
 • Promoot belangrijke discussies zodat ze bovenaan de lijst in uw sollicitatie verschijnen.
Lees ook :   WhatsApp: verberg je vergrendelde gesprekken nog beter met deze functie

Hierdoor kunt u beter letten op tijdelijke berichten die door uw bevoorrechte contactpersonen worden verzonden en kunt u de tijd die u krijgt om in het licht van deze beperking te handelen, beter beheren.

Tijdelijke berichten op WhatsApp bieden een nieuwe manier om veilig en vertrouwelijk met uw contacten te communiceren. Door ons advies op te volgen, zodat u niets verliest, profiteert u optimaal van het potentieel van deze optie zonder bang te hoeven zijn de boot te missen. Aarzel niet om onze tips te delen met uw gebruikersvrienden voor een optimale communicatieomgeving!

Startpagina » Blog » WhatsApp en tijdelijke berichten: controleer de tijd zodat je niets verliest. Hier leest u hoe u het moet doen!