WhatsApp: de geheime truc om een ​​contactpersoon te lokaliseren zonder dat hij het weet

Myla Aksentijevic

WhatsApp is een van de meest gebruikte berichten-apps ter wereld, met meer dan 2 miljard actieve gebruikers. De app heeft een revolutie teweeggebracht in de communicatie doordat mensen gemakkelijk en snel verbonden kunnen blijven via tekst-, audio- en videoberichten. Maar wist je dat je een WhatsApp-contact ook kunt lokaliseren zonder dat hij/zij het weet? In dit artikel onthullen we deze weinig bekende tip aan u.

De functie voor het delen van locaties op WhatsApp

Allereerst is het belangrijk om dat duidelijk te maken WhatsApp biedt een realtime optie voor het delen van locaties. Deze functie, die al enkele jaren beschikbaar is, stelt gebruikers in staat hun geografische locatie gedurende een bepaalde periode met hun contacten te delen. Hiervoor is echter de toestemming van de betrokkene vereist, die dit verzoek tot het delen van de locatie handmatig moet accepteren.

Deze optie kan in bepaalde situaties erg handig zijn, bijvoorbeeld wanneer we onze vrienden willen ontmoeten tijdens een feestelijke gebeurtenis of wanneer we onze dierbaren willen geruststellen door hen te laten zien dat we veilig op onze bestemming zijn aangekomen. Dit is echter niet de functie waar we het in dit artikel over gaan hebben.

Lees ook :   Het geheim om goedkope hotels op Booking te krijgen en goedkoper te reizen

Een WhatsApp-contact zoeken zonder dat ze het weten: is dat mogelijk?

Officieel is er geen ingebouwde functionaliteit in WhatsApp om een ​​contactpersoon te lokaliseren zonder diens toestemming. Maar dat is er wel degelijk een weinig bekende truc waarmee je deze beperking kunt omzeilen. Met deze techniek kunt u bij benadering de locatie van een contactpersoon weten zonder dat deze het weet. Het is echter essentieel op te merken dat deze methode geen precieze locatie biedt, zoals de functie voor het delen van locaties in realtime zou doen.

WhatsApp: de geheime truc om een ​​contactpersoon te lokaliseren zonder dat hij het weet
WhatsApp: de geheime truc om een ​​contactpersoon te lokaliseren zonder dat hij het weet

Hoe het werkt ?

Om deze geheime truc te gebruiken, moet je deze stappen volgen:

  1. Stuur een mediabestand naar uw contactpersoon: De eerste stap is het verzenden van een afbeelding of video naar de persoon wiens locatie u wilt weten. U kunt elk mediabestand kiezen, zolang het maar uit uw galerij of camera komt.
  2. Analyseer de bestandsdetails: Zodra het bestand door uw contactpersoon is verzonden (en ontvangen), gaat u naar de bestandsinformatie door er lang op te drukken en vervolgens “Info” of “Bestandsdetails” te selecteren.
  3. Zoek IP-adres: Op de pagina met bestandsdetails zou u het IP-adres moeten zien waarvan uw contactpersoon de afbeelding of video heeft gedownload.
  4. Gebruik een geolocatieservice voor IP-adressen: Gebruik ten slotte een website of applicatie die gespecialiseerd is in geolocatie van IP-adressen om bij benadering de locatie te verkrijgen die aan dit IP-adres is gekoppeld.
Lees ook :   WhatsApp: wat zal de nieuwe generatieve AI-functionaliteit mogelijk maken?

Deze methode heeft echter bepaalde beperkingen.. Allereerst geeft het alleen een geschatte locatie weer, en niet precies zoals bij het realtime delen van locaties. Dan kan het IP-adres dat zijn van een proxy of VPN die door uw contactpersoon wordt gebruikt, wat de resultaten zou kunnen vertekenen. Deze techniek blijft echter interessant om te verkennen als u een contactpersoon wilt lokaliseren zonder dat deze het weet.

Voorwaarden voor het gebruik van deze geheime truc

Om deze methode correct te laten werken, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan:

  • Uw contactpersoon moet de functie “Automatisch media downloaden” op WhatsApp hebben geactiveerd: Als deze optie niet is geactiveerd, zal uw contactpersoon het mediabestand dat u hem stuurt handmatig moeten downloaden, wat de discretie van de methode teniet doet.
  • Het verzonden bestand moet op uw apparaat worden opgeslagen (en niet in de cloud): Bestanden uit de cloud genereren bij het verzenden geen IP-adres, waardoor deze tip nutteloos is.
  • Uw contactpersoon mag geen VPN of proxy gebruiken: het gebruik van een dergelijke service maskeert het echte IP-adres van de persoon, waardoor de verkregen informatie wordt vertekend.

Begrijp de juridische en ethische implicaties

Het is belangrijk om dat te benadrukken het lokaliseren van een persoon zonder diens toestemming kan een inbreuk op de privacy vormen, en dat deze praktijk bij wet geregeld is. Voordat u deze tip gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u de juridische en ethische implicaties ervan begrijpt.

Lees ook :   Elimineer braamstruiken effectief met natuurlijke oplossingen

Het is ook essentieel om deze methode niet voor kwaadwillige of ongepaste doeleinden te gebruiken. Het respecteren van de privacy van anderen is een fundamentele waardeen het is belangrijk om dit in gedachten te houden voordat u enige techniek gebruikt om een ​​contactpersoon te lokaliseren zonder diens toestemming.

Startpagina » Blog » WhatsApp: de geheime truc om een ​​contactpersoon te lokaliseren zonder dat hij het weet