Verhoog de wifi-snelheid op je telefoon met deze weinig bekende tip

Myla Aksentijevic

Verbinding maken met het Wi-Fi-netwerk met uw smartphone is essentieel geworden om in contact te blijven met de wereld om ons heen, toegang te krijgen tot onze favoriete applicaties en te profiteren van een snelle verbinding zonder ons mobiele dataquotum te verbruiken. Het komt echter vaak voor dat de verbindingssnelheid niet altijd optimaal is. Ontdek in dit artikel de weinig bekende tip om de snelheid van wifi op je telefoon te verhogen.

Identificeer de elementen die van invloed zijn op de WiFi-snelheid

Voordat u uw verbindingssnelheid gaat verbeteren, is het belangrijk om de factoren te begrijpen die de snelheid van uw Wi-Fi-netwerk kunnen beïnvloeden:

 • De afstand tussen uw apparaat en de internetbox: hoe verder je van de box verwijderd bent, hoe zwakker het signaal zal zijn en dus hoe slechter de kwaliteit van de verbinding zal zijn.
 • Interferentie met andere apparatuur: bepaalde machines kunnen de goede werking van het Wi-Fi-netwerk verstoren. Probeer deze huishoudelijke apparaten en elektronische apparaten uit de buurt van de box te houden.
 • Meerdere apparaten: Als meerdere apparaten tegelijkertijd met het Wi-Fi-netwerk zijn verbonden, kunnen de prestaties afnemen.
 • De Wi-Fi-instellingen van uw telefoon: zorg ervoor dat uw smartphone compatibel is met het type netwerk en de band waarop het signaal wordt uitgezonden.
Lees ook :   5 oma's tips om uw oven in minder dan dertig minuten schoon te maken

Optimaliseer de internetinstellingen op uw telefoon

Om de Wi-Fi-snelheid op uw telefoon te verhogen, is de eerste stap het controleren en wijzigen van enkele instellingen op uw apparaat:

 • Update uw besturingssysteem: Fabrikanten brengen regelmatig updates uit om de prestaties en beveiliging te verbeteren. Zorg ervoor dat uw telefoon up-to-date is door naar de update-instellingen te gaan.
 • Kies het juiste wifi-netwerk: Als er meerdere netwerken beschikbaar zijn, selecteer dan het netwerk dat de beste snelheid en prestaties biedt.
 • Wi-Fi-instellingen resetten: Dit kan nuttig zijn bij het corrigeren van een fout of probleem met uw verbinding.
Verhoog de wifi-snelheid op je telefoon met deze weinig bekende tip
Verhoog de wifi-snelheid op je telefoon met deze weinig bekende tip

Synchroniseer uw gegevens op de achtergrond

Automatische synchronisatie van achtergrondgegevens is een handige functie voor het ontvangen van meldingen en het up-to-date houden van uw apps. Deze synchronisatie kan echter een groot deel van de bandbreedte van uw Wi-Fi-netwerk in beslag nemen en daardoor de beschikbare snelheid voor ander gebruik verminderen. Om de snelheid van uw verbinding te optimaliseren, kunt u via de instellingen van uw smartphone de synchronisatie van achtergrondgegevens deactiveren als u deze niet nodig heeft.

Beheer en optimaliseer het gebruik van apps op uw telefoon

Applicaties die op uw telefoon zijn geïnstalleerd, kunnen ook een negatieve invloed hebben op de snelheid van uw Wi-Fi-verbinding. Hier volgen enkele tips om u te helpen het gebruik ervan te optimaliseren:

 • Achtergrond-apps sluiten: sommige applicaties blijven open, zelfs nadat u afsluit, en verbruiken dus bandbreedte zonder dat u het weet. Vergeet niet om deze applicaties regelmatig te sluiten.
 • Verwijder onnodige apps: doorzoek uw applicaties en verwijder de applicaties die u niet langer gebruikt.
 • Update uw apps: Applicatie-updates kunnen de prestaties ervan verbeteren en de impact op uw Wi-Fi-netwerk beperken.
 • Beperk meldingen: Sommige apps verzenden veel meldingen waarvoor een internetverbinding nodig is om te werken. U kunt ze uitschakelen of configureren om de impact ervan op uw verbinding te verminderen.
Lees ook :   4 onwaarschijnlijke maar effectieve tips om de snelheid van je wifi-verbinding te verhogen

Gebruik een mobiele abonnementsvergelijker om de beste deal te vinden

Als u ondanks al deze tips nog steeds een onbevredigende Wi-Fi-verbindingssnelheid opmerkt, is het misschien tijd om uw internetabonnement of -box te wijzigen. Om tijd en geld te besparen, kunt u een online mobiele abonnementsvergelijker gebruiken. U kunt snel de verschillende aanbiedingen op de markt analyseren en degene kiezen die het beste bij uw behoeften past op het gebied van snelheid, netwerkdekking en prijs.

Analyseer uw behoeften voordat u een nieuw internetpakket kiest

Om het internetpakket te kiezen dat het beste bij uw behoeften past, is het essentieel om uw verbruik en uw verwachtingen zorgvuldig te analyseren:

 • Wat is de minimale snelheid die je nodig hebt om comfortabel op internet te surfen?
 • Heb je een snelle verbinding nodig voor online gamen of het streamen van video’s?
 • Hoeveel apparaten zullen tegelijkertijd verbonden zijn met het Wi-Fi-netwerk?
 • Hoe belangrijk is de netwerkdekking in uw geografische gebied?

Door rekening te houden met deze verschillende elementen, kunt u het internetpakket vinden dat het beste aansluit bij uw behoeften op het gebied van prestaties en kosten.

Wijzig de DNS-codes van uw smartphone

Nog een laatste tip die u kan helpen de WiFi-snelheid op uw telefoon te verbeteren, is door de DNS-codes (Domain Name System) van uw smartphone te wijzigen. DNS-codes worden gebruikt om webadressen te vertalen naar IP-adressen die servers kunnen begrijpen. Door DNS-codes te kiezen die sneller zijn dan de codes die standaard door uw operator worden aangeboden, kunt u de snelheid van uw internetverbinding verhogen.

Lees ook :   Het geheim om goedkope hotels op Booking te krijgen en goedkoper te reizen

Om deze wijziging van DNS-codes door te voeren, gaat u naar de netwerkinstellingen van uw Android-telefoon en wijzigt u de overeenkomstige waarden. Op de iPhone is deze manipulatie niet mogelijk zonder een applicatie van derden te installeren.

Door al deze aanbevelingen op te volgen, zou u de WiFi-snelheid op uw telefoon aanzienlijk moeten verbeteren en van een veel aangenamere online-ervaring kunnen genieten.

Startpagina » Blog » Verhoog de wifi-snelheid op je telefoon met deze weinig bekende tip