Vergeelde toiletbril: de 3 tips van onze grootmoeders om hem er als nieuw uit te laten zien!

Myla Aksentijevic

De jaren gaan voorbij en het is niet ongewoon om te merken dat onze wc bril heeft zijn frisheid verloren. Het uiterlijk kan door dagelijks gebruik snel verslechteren en het is niet ongebruikelijk dat er sporen van vergeling of lelijke afzettingen verschijnen. Gelukkig hadden onze grootmoeders meer dan één truc achter de hand als het ging om het herstellen van de glans en jeugd van voorwerpen die door de tijd waren aangetast. Ontdek zonder verder uitstel deze drie beproefde tips waarmee u uw toiletbril in een handomdraai kunt herstellen!

Essentiële tips voor het vinden van een onberispelijke toiletbril

  • Zuiveringszout gebruiken

L’natriumcarbonaat is extreem populair voor huishoudelijke schoonmaakmiddelen, dankzij de schurende en ontsmettingseigenschappen. Het is ideaal voor het reinigen en ontvetten van diverse oppervlakken, waaronder vergeelde toiletbrillen.

Maak een pasta met zuiveringszout

Om te beginnen moet je een pasta maken door zuiveringszout met water te mengen totdat je de gewenste consistentie hebt verkregen. Breng deze pasta vervolgens met een spons of borstel op de zitting aan, waarbij u vooral op de vergeelde plekken let. Laat het 15 tot 30 minuten intrekken voordat u het voorzichtig schrobt en afspoelt met schoon water. U zult snel merken dat uw stoel zijn oorspronkelijke uiterlijk terug heeft gekregen.

Lees ook :   De 5 geheimen van de Japanners om zonder moeite en zonder diëten slank te blijven

DE witte azijn, ook wel azijnzuur genoemd, is een ander essentieel onderdeel in de kasten van onze grootmoeders. Het is een natuurproduct met meerdere toepassingen waarmee u de vergeling van uw toiletbril kunt verwijderen.

Vergeelde toiletbril
Vergeelde toiletbril

Gebruik een doek gedrenkt in witte azijn

Neem eerst een schone doek en week deze in witte azijn. Ga met de doek over het gehele oppervlak van de zitting en zorg ervoor dat u iets harder op de vergeelde delen drukt. Na een paar minuten wrijven zou je al een aanzienlijk verschil moeten merken. Vergeet ten slotte niet om af te spoelen met schoon water om de zuurgraad van de azijn te neutraliseren en de glans van uw toiletbril te herstellen.

  • Het gebruik van citroensap

Ten slotte kunnen we niet over de tips van onze grootmoeders praten zonder het essentiële citroensap te noemen, waarvan de antiseptische en witmakende eigenschappen het een geweldige bondgenoot maken in de strijd tegen sporen van veroudering op verschillende voorwerpen.

Vang het citroensap op om de wc-bril schoon te maken

Voor deze tip hoef je alleen maar vers geperst citroensap of water met citroenextract te gebruiken. Doordrenk een schone doek met de verkregen vloeistof en ga ermee voorzichtig over alle vergeelde delen van uw toiletbril, terwijl u voorzichtig wrijft. Laat het ongeveer tien minuten inwerken voordat u het schoonmaakt met schoon water om een ​​stoel als nieuw te ontdekken!

Lees ook :   De weinig bekende tip om ratten uit je tuin te houden met een simpele plastic fles

Nog enkele aanvullende tips voor optimaal onderhoud

  1. Vervang de toiletborstel regelmatig: De borstel komt dagelijks in contact met de kom en kan snel een wildgroei aan ziektekiemen en bacteriën veroorzaken. Vergeet niet om het ongeveer elke 6 maanden te vervangen en het na elk gebruik af te spoelen.
  2. Was uw toiletten regelmatig, maar niet noodzakelijkerwijs met chemicaliën: Commerciële huishoudelijke producten kunnen bijtend zijn voor bepaalde delen van het toilet, inclusief het deksel. Geef de voorkeur aan het gebruik van zuiveringszout of witte azijn om een ​​zachte en milieuvriendelijke reiniging te garanderen.
  3. Ventileer uw toiletten: Een goede luchtcirculatie beperkt de verspreiding van ziektekiemen en de vorming van onaangename geuren. Aarzel niet om de ruimte waar uw toilet zich bevindt regelmatig te ventileren om frisse lucht te behouden.

Kortom: er zijn er verschillende voorouderlijke tips om de glans en jeugd van uw vergeelde toiletbril te herstellen, vooral door zuiveringszout, witte azijn of zelfs citroensap te gebruiken. Aarzel niet om te experimenteren met deze door onze grootmoeders beproefde methoden om een ​​stoel als nieuw te vinden!

Startpagina » Blog » Vergeelde toiletbril: de 3 tips van onze grootmoeders om hem er als nieuw uit te laten zien!