Ultrazachte en donzige handdoeken dankzij een eenvoudige machinetip

Myla Aksentijevic

Zachtheid, zachtheid en onberispelijke netheid: dit is wat we van een handdoek verwachten. Het is echter niet altijd gemakkelijk om deze resultaten te bereiken, vooral als handdoeken thuis worden gewassen in plaats van bij de stomerij. Gelukkig is slechts één lepel voldoende om van onze wasmachine een echte bondgenoot te maken.

Dag chemische weekmakers, hallo natuurlijke producten!

Wij zijn geneigd te denken dat de wasverzachters die in winkels worden verkocht zijn essentieel om de zachtheid van ons textiel te garanderen. Ze bevatten echter vaak chemische ingrediënten die allergieën of huidirritaties kunnen veroorzaken, om nog maar te zwijgen van de impact ervan op het milieu.

Maar dan, hoe te verkrijgen zachte en zeer zachte handdoeken zonder het vakje “schadelijke producten” door te nemen? Het antwoord ligt in uw keuken! Een simpele lepel baking soda of witte azijn toegevoegd aan het wasprogramma is voldoende om traditionele wasverzachters te vervangen.

Lees ook :   De 5 beste tips om ten volle van je pensioen te genieten zonder de bank kapot te maken

Natriumcarbonaat :

  • Verwijdert wasmiddelresten die zich in de vezels hebben opgehoopt
  • Neutraliseert onaangename geuren
  • Verbetert de kwaliteit van zacht wassen

Witte azijn :

  • Werkt als een natuurlijke verzachter voor textielvezels
  • Vernietigt gedeeltelijk bacteriën en andere micro-organismen, vooral tijdens deze periode van het coronavirus
  • Versterkt de effectiviteit van het gebruikte wasmiddel
Ultrazachte en donzige handdoeken dankzij een eenvoudige machinetip
Ultrazachte en donzige handdoeken dankzij een eenvoudige machinetip

Twee extra tips voor nog luchtigere handdoeken

Ook al zijn baking soda en witte azijn formidabel voor het verzachten van je textiel, het is wel mogelijk om het gewenste effect verder te optimaliseren. Hiervoor kunnen twee eenvoudig te verkrijgen en eenvoudig te gebruiken accessoires het verschil maken: tennisballen en drogers.

Tennisballen:

Voeg tijdens de laatste draai twee of drie tennisballen toe aan de trommel van uw machine. De ballen zullen het textiel “raken” en zo de ontspanning ervan vergemakkelijken. Zorg er echter voor dat u uw machine niet overbelast met te veel handdoeken, zodat de ballen efficiënt in de trommel kunnen worden verdeeld.

Droger:

Zodra de wascyclus is voltooid, plaatst u uw handdoeken in de droger (als u die heeft). Het machinaal drogen maakt het mogelijk om de laatste wasmiddelresten in de vezels te verwijderen en geeft een zwellend uiterlijk aan het textiel. Denk er ook aan om het droogprogramma en de grootte van het programma zorgvuldig te kiezen, om de handdoeken niet te beschadigen!

Lees ook :   De weinig bekende tip om ratten uit je tuin te houden met een simpele plastic fles

Het opbergen en onderhouden van uw handdoeken, een grote uitdaging

Nu uw handdoeken na het wassen zacht en donzig zijn, moeten ze op de juiste manier worden bewaard om hun uiterlijk te behouden. Hier zijn enkele eenvoudige tips die u kunt volgen:

  1. Zorg ervoor dat u uw handdoeken op een droge plaats opvouwt en bewaart, uit de buurt van direct zonlicht of lampen, omdat deze de kleur kunnen veranderen.
  2. Vergeet niet om de kasten waar je handdoeken in liggen regelmatig te ventileren om de vorming van vocht en dus schimmel te voorkomen.
  3. Vermijd het stapelen van te veel handdoeken op elkaar: hierdoor kunnen de vezels samengedrukt worden en worden de handdoeken minder hoog.

Dagelijks onderhoud: een kwestie van gezond verstand

Het gaat natuurlijk niet alleen om het zorgvuldig wassen van uw handdoeken om hun zachtheid en zachtheid te garanderen: u moet ook nadenken over het gebruik dat u er dagelijks van maakt om hun levensduur te verlengen. Maak er een gewoonte van om uw handdoeken na gebruik goed neer te leggen, controleer ze op gaten of andere gebreken voordat u ze wast en vergeet niet de wastemperaturen te verlagen: ze blijven langer behouden en zacht!

Lees ook :   De 5 geheimen van de Japanners om zonder moeite en zonder diëten slank te blijven

Startpagina » Blog » Ultrazachte en donzige handdoeken dankzij een eenvoudige machinetip