Numerologie: hoe ken ik mijn geluksgetal op basis van mijn astrologische teken?

Myla Aksentijevic

Numerologie is een eeuwenoude praktijk waarbij numerieke waarden worden toegewezen aan letters van het alfabet en de resulterende combinaties worden geïnterpreteerd om onze persoonlijkheid, motivaties en verborgen talenten beter te begrijpen. Bovendien stelt astrologie ons in staat onze persoonlijkheid en ons levenspad te analyseren op basis van de positie van de planeten ten tijde van onze geboorte. Het verenigen van deze twee praktijken biedt ons een alomvattende aanpak om onze oplossingen te ontdekken geluksnummerook wel geluksgetal genoemd, overeenkomend met ons astrologische teken.

Hoe bereken je je numerologische getal?

De berekening van numerologisch getal kan op verschillende manieren worden gedaan, maar de meest voorkomende is gebaseerd op het optellen van de getallen gevormd door onze geboortedatum. Om dit te doen, reduceert u eenvoudigweg elk element (dag, maand en jaar) tot één enkel getal:

  • Voeg de cijfers van uw geboortedag toe tot u een getal tussen 1 en 9 krijgt
  • Doe hetzelfde met de cijfers van uw geboortemaand (bijvoorbeeld: mei = 5)
  • Verkort het jaar waarin u bent geboren
Lees ook :   Succes op financieel gebied: 5 sterrenbeelden profiteren van het einde van de herfst van 2023 om hun doelen te bereiken

Laten we het voorbeeld nemen van een persoon geboren op 14 maart 1988:

  1. Geboortedag: 1+4 = 5
  2. Geboortemaand: maart = 3
  3. Geboortejaar: 1+9+8+8 = 26 => 2+6 = 8

Om het numerologische getal te verkrijgen, tellen we dus deze drie getallen op: 5 + 3 + 8 = 16 => 1 + 6 = 7.

Numerologie: hoe ken ik mijn geluksgetal op basis van mijn astrologische teken?
Numerologie: hoe ken ik mijn geluksgetal op basis van mijn astrologische teken?

Ontdek uw geluksgetal volgens uw astrologische teken

Ram (21 maart – 19 april) – Geluksgetal: 9

Ram is een vuurteken, gekenmerkt door zijn energie en verlangen om vooruit te komen. Het getal 9 versterkt deze dynamiek en geeft Ram waardevolle intuïtie voor het nemen van beslissingen.

Stier (20 april – 20 mei) – Geluksgetal: 6

Gehecht aan de aarde is Stier een kalm en sensueel teken. Het getal 6 staat voor liefde, evenwicht en harmonie, allemaal kwaliteiten die door dit teken worden gewaardeerd op zoek naar welzijn.

Tweelingen (21 mei – 21 juni) – Geluksgetal: 5

Tweeling, een luchtteken, is nieuwsgierig en communicatief. Het getal 5 symboliseert aanpassingsvermogen en beweging, waardoor Tweelingen elke kans die op hun pad komt, kan grijpen.

Kreeft (22 juni – 22 juli) – Geluksgetal: 2

Kreeft, een waterteken, is een gevoelig en emotioneel teken. Het getal 2 belichaamt dualiteit en relaties en bevordert zo de familie- en vriendschappelijke banden die dit teken dierbaar zijn.

Lees ook :   Vier sterrenbeelden zijn vaak overdreven bescheiden: nederigheid is hun grootste kwaliteit!

Leeuw (23 juli – 22 augustus) – Geluksgetal: 8

Nobel en creatief, Leo heeft een Vuur-energie die hem trots en ambitieus maakt. Het getal 8 staat voor macht en succes en ondersteunt Leo in zijn projecten en zijn zoektocht naar erkenning.

Maagd (23 augustus – 22 september) – Geluksgetal: 4

Maagd, een aardeteken, is georganiseerd en analytisch. Het cijfer 4 versterkt de stabiliteit van het bord en versterkt de stabiliteit ervan praktische zineen echte bron van vervulling voor Maagd.

Weegschaal (23 september – 22 oktober) – Geluksgetal: 7

Luchtteken, Weegschaal is een diplomatiek en sociaal teken. Het getal 7 nodigt uit tot reflectie en biedt spirituele wijsheid, waardoor Weegschaal situaties beter kan begrijpen door harmonieuze oplossingen te bieden.

Schorpioen (23 oktober – 21 november) – Geluksgetal: 1

Schorpioen is een gepassioneerd en intens waterteken. De nummer 1, die staat voor zelfbevestiging en nieuwigheid, moedigt Schorpioen aan in zijn zoektocht naar transformatie en vernieuwing.

Boogschutter (22 november – 21 december) – Geluksgetal: 3

Open en enthousiast, Boogschutter is een Vuurteken dat voortdurend op zoek is naar kennis. Het getal 3 herinnert aan vervulling en inspiratie en moedigt Boogschutter aan om zijn creativiteit aan te scherpen en zijn dromen waar te maken.

Lees ook :   Het grote liefdesdrama van december 2023: deze 4 sterrenbeelden worden beïnvloed

Steenbok (22 december – 19 januari) – Geluksgetal: 10

Realistisch en consciëntieus, Steenbok is een aardeteken dat gehecht is aan tradities. Het getal 10 roept autoriteit, discipline en constructie op, allemaal waarden die Steenbok dierbaar zijn om hun doelen te bereiken.

Waterman (20 januari – 18 februari) – Geluksgetal: 11

Inventief en avant-garde, Waterman is een Luchtteken hongerig naar vrijheid. Het getal 11 accentueert zijn uitzonderlijke intuïtie en drang naar vooruitgang, terwijl hij de revolutionaire ideeën van Waterman beheerst.

Vissen (19 februari – 20 maart) – Geluksgetal: 12

Vissen is een spiritueel en empathisch waterteken. Het getal 12 versterkt zijn link met oneindigheid en transcendentie, waardoor Vissen zijn innerlijke hulpbronnen kunnen aanspreken om obstakels te overwinnen.

Een geluksgetal om succes te bevorderen en uw leven te harmoniseren

Naast de kenmerken die inherent zijn aan elk astrologisch getal en teken, is het belangrijk om te onthouden dat onze geluksnummer kan als leidraad dienen om ons persoonlijke en professionele succes te bevorderen. Door te vertrouwen op deze alliantie tussen numerologie en astrologie kunnen we ons profiel beter begrijpen, onze keuzes en beslissingen aanpassen en zo onze relaties en omgevingen harmoniseren volgens onze diepe ambities.

Startpagina » Blog » Numerologie: hoe ken ik mijn geluksgetal op basis van mijn astrologische teken?