Hoe verschilt de Chinese horoscoop van de westerse horoscoop? Astrologen antwoorden

Myla Aksentijevic

Astrologie is een eeuwenoude discipline die de veronderstelde effecten van hemellichamen op het menselijk leven bestudeert. Twee van de meest populaire astrologiesystemen zijn de westerse (of dierenriem)horoscoop en de Chinese horoscoop. Deze twee horoscopen hebben hun eigen kenmerken en studiemethoden, die vaak worden vergeleken om elk van deze waardevolle systemen van kosmische analyse beter te begrijpen.

Oorsprong en presentatie van de twee horoscopen

De westerse horoscoop:

De westerse horoscoop, ook bekend als de tropische dierenriem, is gebaseerd op de beweging van de zon door de twaalf sterrenbeelden gedurende het hele jaar. Dit astrologische systeem wordt voornamelijk in Europa en Amerika gebruikt. DE twaalf tekens zijn: Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman en Vissen. Elk teken heeft zijn eigen symbool geïnspireerd op de sterrenbeelden en wordt geassocieerd met een element (vuur, aarde, lucht, water).

De Chinese horoscoop:

De Chinese astrologie is gebaseerd op maancycli in plaats van op zonnecycli en gebruikt een lunisolaire kalender. Het omvat ook twaalf dierentekens overeenkomend met een jaar: Rat, Os (of Os), Tijger, Konijn (of Haas), Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Elk dier wordt geassocieerd met een van de vijf elementen: metaal, water, hout, vuur en aarde.

Lees ook :   Magische aantrekkingskracht: 4 tekens van de dierenriem die fascineren door hun charisma

Vergelijking van de twee astrologische systemen

Tekens en elementen

Westerse horoscooptekens zijn gebaseerd op de positie van de zon op het moment van iemands geboorte, terwijl Chinese tekens afhankelijk zijn van het geboortejaar. Bovendien zijn westerse tekens onderverdeeld in vier groepen elementen – Vuur, Aarde, Lucht, Water – terwijl Chinese tekens zijn onderverdeeld in vijf elementen: Metaal, Water, Hout, Vuur, Aarde. Attributen gekoppeld aan elementen in de Chinese astrologie kunnen complexer zijn dan die van de westerse horoscoop.

Hoe verschilt de Chinese horoscoop van de westerse horoscoop?  Astrologen antwoorden
Hoe verschilt de Chinese horoscoop van de westerse horoscoop? Astrologen antwoorden

Kalender- en tijdindelingen

Het westerse systeem gebruikt een zonnekalender en verdeelt elke maand in drie decanen, oftewel perioden van ongeveer tien dagen. Mensen die in verschillende delen van dezelfde maand zijn geboren, hebben dus enigszins verschillende kenmerken. De Chinese horoscoop maakt gebruik van een lunisolaire kalender en is gebaseerd op perioden van één jaar in plaats van maandelijks. Als gevolg hiervan zijn de persoonlijkheidskenmerken die verband houden met een speciaal teken algemener in de Chinese astrologie.

Aspecten en interpretatie

Ook de interpretatie verschilt tussen de twee systemen. De westerse astrologie bestudeert niet alleen de stand van de zon, maar ook die van de maan en andere planeten die het individu beïnvloeden. Daarom wordt het vaak beschouwd als een meer persoonlijke en gedetailleerde astrologie. Voor zijn deel, de Chinese horoscoop concentreert zich op iemands verbinding met de grotere kosmische cycliinclusief elementen en hun interacties.

Lees ook :   5 astrologische tekens die van 4 tot 10 december 2023 geluk zullen hebben met geld

Vergelijkende analyse van horoscopen door astrologen

Compatibiliteit en relaties

Zowel de westerse als de Chinese astrologie bieden advies over romantische relaties en vriendschappen. Terwijl de westerse astrologie voornamelijk afhankelijk is van de compatibiliteit van elementen – water en aarde, of vuur en lucht zijn bijvoorbeeld compatibel – houdt de Chinese horoscoop niet alleen rekening met de elementen, maar ook met de complexe relaties van vriendschap en tegenstelling tussen dieren. Astrologen kunnen dus voor elk systeem verschillende perspectieven geven en geïnteresseerde mensen kunnen beide verkennen om een ​​completer beeld te krijgen van hun relatiepotentieel.

Voorspelling en persoonlijke ontwikkeling

Vanwege de tijdelijke verdeeldheid en de focus op individuele aspecten, de westerse horoscoop wordt vaak als nauwkeuriger beschouwd als het gaat om dagelijkse voorspellingen en het begrijpen van iemands psyche. De Chinese astrologie, met haar cyclische, kosmische basis en uitgebreide perspectieven op het menselijk bestaan ​​in tijd en ruimte, kan diepere, doordachte begeleiding bieden voor persoonlijke evolutie. De twee systemen kunnen dus complementair zijn in hun adviesmethodiek.

Professionele prestatie en succes

Professionele prestaties en succes komen ook aan bod in de twee horoscopen, die elkaar allemaal verrijken met hun specifieke aanpak. Terwijl de westerse horoscoop rekening houdt met planetaire invloeden en astrologische huizen om de carrière en roeping van een persoon te bepalen, richt de Chinese horoscoop zich meer op de kenmerken die inherent zijn aan het dierenteken en de elementen, waardoor iedereen een beeld krijgt van de combinatie waarin iedereen gebieden kan identificeren waar hij of zij zich zou kunnen bevinden. mogelijk groot succes ervaren.

Lees ook :   Zonnestormen van 2024 zullen de levens van 4 sterrenbeelden opschudden

Startpagina » Blog » Hoe verschilt de Chinese horoscoop van de westerse horoscoop? Astrologen antwoorden