Hier zijn onze beste hartige recepten voor Halloween!

Myla Aksentijevic

Tijdens Halloween staan ​​snoep en andere lekkernijen vaak op onze tafels. Het is echter heel goed mogelijk om hartige gerechten aan te bieden die even lekker als creatief zijn! Hier is onze selectie van de beste hartige recepten om uw gasten te verbazen en hun smaakpapillen te verrassen tijdens uw volgende Halloween-feest.

Pompoensoep opnieuw bekeken

Het is onmogelijk om Halloween te vieren zonder de pompoen te eren, het paradepaardje van deze periode. Als traditionele pompoensoep nauwelijks de spanning van Halloween oproept, houdt niets je tegen om er voor de gelegenheid opnieuw naar te kijken met verrassende smaken en een originele presentatie die al je gasten zal bekoren.

Ingrediënten:

  • 1 kg pompoenvlees
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml dikke crème fraîche
  • Gerookte paprika, nootmuskaat, zout en peper

Voorbereiding :

  1. Schil en snijd de pompoen in stukjes.
  2. Snijd de uien en knoflook.
  3. Fruit de uien en knoflook in een grote pan met een scheutje olijfolie tot ze zacht zijn.
  4. Voeg het pompoenvlees toe en kook ongeveer 10 minuten, onder regelmatig roeren.
  5. Giet de hete groentebouillon erbij en laat 20 tot 30 minuten koken.
  6. Als de pompoen heel zacht is, meng je de soep tot je een fluweelzachte textuur verkrijgt. Voeg de crème fraîche toe en breng royaal op smaak met gerookte paprika, geraspte nootmuskaat, zout en peper.
  7. Serveer de soep warm, in kommen of individuele glaasjes op tafel of direct aan uw gasten gepresenteerd in een grote uitgeholde pompoen.
Lees ook :   Vergeet supermarktmayonaise: zo maak je het in een handomdraai zelf!
Hier zijn onze beste hartige recepten voor Halloween!
Hier zijn onze beste hartige recepten voor Halloween!

Angstaanjagende mini-mummiepizza’s

Pizza’s kunnen gemakkelijk worden omgetoverd tot griezelige hapjes voor Halloween. De mini-mummiepizza’s, belegd met tomatensaus, kaas en versierd met zwarte olijven, zullen een hit zijn bij jong en oud die op zoek zijn naar geruststellende smaken.

Ingrediënten:

  • 1 rechthoekig pizzadeeg
  • 200 g tomatenpuree
  • 100 g geraspte emmentaler of mozzarella
  • 12 zwarte olijven zonder pit
  • Gedroogde oregano, zout en peper

Voorbereiding :

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Snij het pizzadeeg in rechthoeken. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  3. Bestrijk elke rechthoek met tomatenpuree, bestrooi met gedroogde oregano, zout en peper.
  4. Snij de geraspte kaas in dunne reepjes en verdeel deze over de rechthoeken zodat het effect van mummiereepjes ontstaat.
  5. Schik twee stukjes zwarte olijf, in kleine cirkels gesneden, om de ogen te vormen.
  6. Bak ongeveer 15 minuten tot de minipizza’s goudbruin en knapperig zijn.
  7. Serveer meteen en verwen uw gasten met deze originele en smakelijke hapjes.

Pompoen- en hazelnootcake in zombiestijl

Pompoen en herfstkruiden passen heel goed in een hartige taart, die doet denken aan de textuur van zoete taarten en tegelijkertijd een verbazingwekkende smaakervaring biedt. Door hazelnoten, rozijnen en een griezelige decoratie op basis van ketchup en mosterd toe te voegen, prikkel je de nieuwsgierige smaakpapillen van je gasten terwijl je met plezier een hartige taart bereidt, rechtstreeks uit de ingewanden van een zombie.

Lees ook :   Hoe maak je elke keer wentelteefjes? 3 waterdichte grootmoedertips!

Ingrediënten:

  • 300 g geraspte pompoen
  • 250 g bloem
  • 100 g gemalen en geroosterde hazelnoten
  • 50 g rozijnen
  • 2 eieren
  • 10 cl zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • Komijn, piment, zout en peper

Voorbereiding :

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, de kruiden, zout en peper in een grote slakom. Voeg de hele eieren toe, losgeklopt tot een omelet.
  3. Giet vervolgens langzaam de olie erbij en meng goed, tot je een zeer homogene consistentie verkrijgt.
  4. Voeg de geroosterde en licht gemalen hazelnoten toe, evenals de rozijnen.
  5. Voeg als laatste de geraspte pompoen toe. Meng voorzichtig om te voorkomen dat de smelttextuur wordt verpletterd.
  6. Vet een cakevorm in en giet het mengsel erin. Bak ongeveer 45 minuten, totdat het mes er schoon uitkomt.
  7. Zodra de taart warm is, versier je deze naar wens met ketchup en mosterd voor een Halloween-touch.

Het enige wat u hoeft te doen is deze onweerstaanbare hartige recepten voor Halloween klaar te maken om uw gasten te verbazen en hun smaakpapillen te prikkelen tijdens deze griezelige en heerlijke avond!

Startpagina » Blog » Hier zijn onze beste hartige recepten voor Halloween!