Hier is de truc om naar een WhatsApp-spraakbericht te luisteren zonder dat de afzender het weet

Myla Aksentijevic

U bent waarschijnlijk al in een situatie geweest waarin u een gesproken bericht wilt beluisteren WhatsAppen, maar je wilt niet dat de persoon die het heeft verzonden, weet dat je ernaar hebt geluisterd. Maak je geen zorgen, want dit artikel zal je een onthullen truc eenvoudig om dit te bereiken.

WhatsApp-functies begrijpen

Voordat we het over de tip zelf hebben, is het belangrijk om enkele concepten te begrijpen die verband houden met hoe WhatsApp werkt. Wanneer u bijvoorbeeld een bericht (spraak of tekst) verzendt via deze applicatie, kunt u zien of en wanneer de ontvanger uw bericht heeft gelezen met behulp van de lees de ontvangstvinkjes.

Weten :

 • Een grijs vinkje betekent dat het bericht is verzonden.
 • Twee grijze vinkjes geven aan dat het bericht door de ontvanger is ontvangen.
 • Twee blauwe vinkjes geven aan dat het bericht is gelezen of beluisterd.

Met de methode die in dit artikel wordt beschreven, kunt u dat dus doenluister naar een gesproken bericht zonder dat de twee blauwe vinkjes verschijnenzodat de afzender van dit bericht niet op de hoogte is van het feit dat u ernaar hebt geluisterd.

Lees ook :   WhatsApp: hoe voorkom je dat je moet betalen? "Google Eén" om uw gegevens op te slaan?
Hier is de truc om naar een WhatsApp-spraakbericht te luisteren zonder dat de afzender het weet
Hier is de truc om naar een WhatsApp-spraakbericht te luisteren zonder dat de afzender het weet

De truc om onopgemerkt naar een WhatsApp-spraakbericht te luisteren

Directe methode: interne audiorecorder van telefoon

De eerste stap om naar een WhatsApp-spraakbericht te luisteren zonder dat de afzender het weet, is doorgebruik de ingebouwde audiorecorder van uw telefoon. Om dit te doen, volgt u de volgende stappen:

 1. Start de WhatsApp-applicatie.
 2. Ga naar het gesprek met het voicemailbericht.
 3. Houd het spraakbericht ingedrukt om het te selecteren.
 4. Klik op de knop Delen/Uploaden (pictogram met de naar rechts wijzende pijl).
 5. Selecteer de interne audiorecorder van uw telefoon als optie voor delen/overdracht. Als je deze optie niet direct kunt vinden, kijk dan in de ‘Meer’ of vergelijkbare opties, afhankelijk van je telefoonmodel.
 6. U hebt het spraakbericht nu met succes naar uw audiorecorder overgebracht en u kunt het vanaf daar beluisteren. De twee blauwe vinkjes verschijnen niet zolang je het bericht niet binnen de WhatsApp-applicatie zelf beluistert.

Deze methode kan uiteraard enigszins variëren, afhankelijk van het model en de versie van het besturingssysteem van uw smartphone. Aarzel niet om indien nodig specifieke informatie over uw apparaat te zoeken.

Alternatieve methode: Met behulp van een vliegtuig of vluchtsimulator

Als je problemen ondervindt met de vorige stap, is hier nog een truc om naar een WhatsApp-spraakbericht te luisteren zonder dat de afzender het weet:

 1. Start de WhatsApp-applicatie.
 2. Ga naar het gesprek met het voicemailbericht.
 3. Zet je telefoon in de vliegtuigmodus of activeer functies die een vlucht simuleren. Hierdoor wordt de internetverbinding van uw apparaat tijdelijk uitgeschakeld.
 4. Luister nu naar het gesproken bericht op WhatsApp. Zoals je misschien al geraden had, kunnen de twee blauwe vinkjes op dit moment niet verschijnen, omdat je offline bent.
 5. Als je klaar bent met het beluisteren van het bericht, sluit je de app volledig (laat hem niet alleen op de achtergrond staan).
 6. Activeer vervolgens de internetverbinding van uw telefoon opnieuw en start WhatsApp opnieuw. De teken blijven grijs, wat bewijst dat deze methode werkte.
Lees ook :   De weinig bekende tip om ratten uit je tuin te houden met een simpele plastic fles

Houd er echter rekening mee dat deze methode niet onfeilbaar is en dat er gevallen zijn waarin beide blauwe vinkjes toch kunnen verschijnen.

Om te onthouden: respect en vertrouwelijkheid boven alles

Het is essentieel om te onthouden dat deze tip je weliswaar in staat stelt om discreet naar een WhatsApp-spraakbericht te luisteren, maar dat het ook vragen oproept over ethiek en respect voor de persoon die het bericht heeft verzonden. De beslissing om deze methode te gebruiken hangt daarom volledig af van elk individu en zijn oordeel.

Startpagina » Blog » Hier is de truc om naar een WhatsApp-spraakbericht te luisteren zonder dat de afzender het weet