Hier is de onstuitbare tip om beter samen te slapen: het is het geheim van Scandinavische koppels om rustige nachten door te brengen

Myla Aksentijevic

In slaap komen kan soms een echte uitdaging zijn, vooral als je met iemand naar bed gaat. Sommige stellen lijken echter de sleutel tot een goede nachtrust te hebben gevonden: de Scandinaviërs. Deze laatste houden zich feitelijk aan a eenvoudig en ingenieus concept om als koppel rustige nachten door te brengen. Ontdek zonder verder uitstel deze onstuitbare tip die uw nachten en die van uw partner wel eens zou kunnen veranderen.

Een scheiding die verenigt: tweepersoonsdekbed of losse plaid

Hoewel het volkomen normaal is om de intimiteit te waarderen die het delen van een bed met uw partner biedt, is het niet ongebruikelijk dat dit een zeker ongemak veroorzaakt met betrekking tot de ingenomen ruimte en de warmte die door het bed wordt geleverd. dekbed. Scandinavische koppels hebben ervoor gekozen om hun bed te scheiden met twee individuele dekbedden om zo hun eigen slaapruimte te behouden, maar ook om ieders temperatuur de hele nacht op peil te houden.

Lees ook :   Kun je 's avonds een banaan eten om beter te slapen?

Iedereen heeft zijn eigen dekbed, iedereen heeft zijn eigen temperatuur

Door voor dit “dubbele dekbed”-systeem te kiezen, kunnen echtgenoten hun eigen dekbed kiezen op basis van hun voorkeur voor warmte en textuur. Of de een nu de voorkeur geeft aan een lichtgewicht donsdeken terwijl de ander warm wil blijven met een wat grotere dikte, niemand zal gedwongen worden zich te conformeren aan de wensen van de ander op het gebied van comfort.

Geen nachtelijke benauwdheid meer

Wie is er nog nooit midden in de nacht wakker geworden doordat zijn partner zich omdraaide in bed of aan de deken trok? Met het “tweepersoonsdekbed”-systeem is dat mogelijk bewegingen en argumenten sterk beperken gekoppeld aan de verdeling van de dekking. Omdat elk hun eigen dekbed heeft, kunnen echtgenoten zich vrij bewegen zonder bang te hoeven zijn de ander te hinderen.

Hier is de onstuitbare tip om beter samen te slapen: het is het geheim van Scandinavische koppels om rustige nachten door te brengen
Hier is de onstuitbare tip om beter samen te slapen: het is het geheim van Scandinavische koppels om rustige nachten door te brengen

Pas de slaapruimte aan: kies de juiste matras en boxspring

De dubbele dekbedtip gaat hand in hand met bijzondere aandacht voor de algehele indeling van het bed. Scandinavische koppels kiezen over het algemeen voor een ruim bedtot 180 cm breed voor King Size maten, zodat je naast elkaar kunt slapen maar toch voldoende ruimte hebt om elkaar niet te storen.

Lees ook :   Kan de maan onze slaap echt beïnvloeden? Dit is wat de wetenschap onthult

Voor iedere slaper een passend matras

Naast de grootte van het bed is het belangrijk om een ​​matras te kiezen die aan de behoeften van elke persoon voldoet. Traagschuimmatrassen voorkomen dus dat de bewegingen van de ene partner de andere verstoren en garanderen zo een vredige en rustgevende slaap voor beide slapers.

Onafhankelijke bedbodems voor meer comfort

Om verder te gaan en de beste slaapomstandigheden te garanderen, kiezen sommige Scandinavische stellen voor onafhankelijke boxsprings die het mogelijk maken om bewegingen op te vangen en twee verschillende soorten ondersteuning te combineren, afhankelijk van de behoeften van elke persoon.

Personaliseer je nachtkastje

Om de autonomie van het koppel te versterken en ieders comfort te behouden, is het ook raadzaam om je nachtkastje te personaliseren. Een hoek gewijd aan persoonlijke bezittingen verhoogt het gevoel van welzijn in de slaapkamer en bevordert zo een goede nachtrust.

  • Kies een lamp die is aangepast aan uw behoeften en wensen (dimbaar, verstelbaar, enz.).
  • Organiseer een ruimte om te lezen of uw smartphone te gebruiken.
  • Zorg voor opbergruimte om uw favoriete spullen binnen handbereik te houden (leesbril, waterfles, enz.).
Lees ook :   Kan de maan onze slaap echt beïnvloeden? Dit is wat de wetenschap onthult

Bevorder de privacy in de slaapkamer

Zorg dragen voor je relatie betekent ook zorg dragen voor je gezamenlijke leefruimte. Scandinavische koppels zorgen er met name voor dat hun slaapkamer synoniem is met rust en sereniteit.

Zorg voor een omgeving die bevorderlijk is voor de slaap

De sfeer van de kamer moet rustgevend zijn en volledig gericht op ontspanning en rust. Geef de voorkeur aan lichte, natuurlijke tinten en zachte, warme materialen ter decoratie. Zorg ook voor een aangename temperatuur en vermijd storende geluids- en lichtbronnen.

Respecteer elkaars ritme en gewoontes

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt in zijn slaapruimte, is het belangrijk om de voorkeuren en rustbehoeften van zijn partner te respecteren. Regelmatig communiceren over uw verwachtingen en blijk geven van aanpassingsvermogen zijn allemaal sleutels om evenwicht binnen het koppel te vinden en rustige nachten te bevorderen.

Startpagina » Blog » Hier is de onstuitbare tip om beter samen te slapen: het is het geheim van Scandinavische koppels om rustige nachten door te brengen