Gooi de rol papieren handdoeken niet weg: hier zijn de tips om stof te elimineren met dit alledaagse voorwerp

Myla Aksentijevic

In onze voortdurende zoektocht naar een schoon en opgeruimd huis nemen we vaak onze toevlucht tot verschillende schoonmaakgadgets en -producten. Wist u echter dat u een zo eenvoudig en gebruikelijk object als de papieren handdoekrol om effectief stof in uw huis te verwijderen? In dit artikel presenteren we een aantal ingenieuze en praktische tips om de papieren handdoekrol te hergebruiken en afscheid te nemen van stof!

Tips voor het hergebruiken van de papieren handdoekrol

Voordat u begint, volgen hier enkele tips om uw lege papieren handdoekrollen klaar te maken voor gebruik:

 • Was ze : Zorg ervoor dat u de rollen grondig reinigt voordat u ze opnieuw gebruikt, door ze onder te dompelen in warm zeepwater, ze af te spoelen en te laten drogen.
 • Versier ze : als u uw papieren handdoekrollen wilt personaliseren zodat ze passen bij de inrichting van uw interieur, aarzel dan niet om ze te beschilderen of er originele ontwerpen op te plakken.
 • Bewaar er meerdere : het kan praktisch zijn om meerdere rollen papieren handdoeken van verschillende afmetingen en vormen te hebben, zodat u ze kunt aanpassen aan verschillende toepassingen en ruimtes in huis.

Elimineer spinnenwebben en vuil in moeilijk bereikbare hoeken

De papieren handdoekrol is perfect voor het bereiken van hoeken en gaten die moeilijk te bereiken zijn met een stofzuiger klassiek of een eenvoudig penseel. Hier leest u hoe u het moet doen:

 1. Steek het uiteinde van een stok (zoals een bezemsteel) in de roller en zorg ervoor dat u deze stevig op zijn plaats houdt.
 2. Gebruik dit nieuwe geïmproviseerde gereedschap om hoeken en gaten van muren schoon te maken, maar ook plafonds en moeilijk bereikbare plaatsen zoals hoge planken.

Deze tip is vooral handig voor het verwijderen van spinnenwebben die zich in deze gebieden ophopen.

Bonus: maak je jaloezieën eenvoudig schoon

Jaloezieën zijn vaak erg lastig schoon te maken en er komt snel stof in terecht. U kunt uw papieren handdoekrol gebruiken om deze taak veel eenvoudiger te maken:

 1. Snijd de rol keukenpapier in de lengte in twee gelijke delen.
 2. Wikkel elke helft om een ​​wasknijper of stuk karton, zodat er een brede, platte klem ontstaat.
 3. Haal dit “pincet” langs de lamellen van de jaloezieën om stof effectief te verwijderen.

Maak een hulpmiddel om ventilatieopeningen en roosters schoon te maken

Ventilatieopeningen en roosters kunnen moeilijk schoon te maken zijn met een eenvoudige doek of spons: stof heeft de neiging zich in de openingen te nestelen. Met een rol keukenpapier kunt u een geschikt hulpmiddel maken:

 1. Snij de rol keukenrol in verschillende stukken van hetzelfde formaat als de gleuven in uw roosters en ventilatieopeningen.
 2. Schuif ze in de sleuven en beweeg ze vervolgens op en neer om het opgehoopte stof los te maken en op te vangen.

Deze methode is ook zeer effectief voor het reinigen van ventilatieopeningen die zich hoog of achter grote meubels bevinden.

Bonus: gebruik de roller om kabels en elektrische draden af ​​te stoffen

Stof hoopt zich vooral op op elektrische kabels en draden die achter onze elektronische apparaten aanlopen. Een oude rol keukenpapier kan je helpen dit te verhelpen:

 1. Snijd de rol in de lengte in twee helften.
 2. Gebruik deze twee onderdelen om de kabel of draad die u wilt reinigen samen te knijpen.
 3. Schuif de rolhelften langs de kabel om stof te verwijderen.

Deze methode is erg handig voor het afstoffen van elektrische draden die zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden, zoals achter een meubelstuk of een bureau.

samengevat

De lege papieren handdoekrol kan een uitstekende bondgenoot blijken te zijn in je strijd tegen stof! Met deze praktische en ingenieuze tips gooi je oude rollen keukenpapier niet weg. Hergebruik ze om effectief stof te verwijderen en uw huis vlekkeloos schoon te maken. Dus pak je broodjes, klaar, gaan!

Startpagina » Blog » Gooi de rol papieren handdoeken niet weg: hier zijn de tips om stof te elimineren met dit alledaagse voorwerp