Dit is wat een narcist doet aan het einde van een relatie om je terug te krijgen

Myla Aksentijevic

In een relatie komt het voor dat we in de aanwezigheid zijn van een persoon die zich gedraagt ​​als een narcistische viezerik. Dit type individu is voortdurend manipulatief en probeert controle over anderen te hebben. Wanneer een relatie met zo iemand eindigt, zal hij er alles aan doen om zijn ex-partner terug te krijgen. Hier zijn enkele van deze strategieën.

Beloften van verandering

Om te beginnen zal de narcistische perverseling proberen je te laten geloven dat hij zijn fouten heeft ingezien en dat hij klaar is om te veranderen. Pas op voor dit soort uitspraken: Vaak is het enige waar die persoon om geeft het herwinnen van de controle over jou. In werkelijkheid geeft hij niets om jouw gevoelens en behoeften, en zoekt hij alleen zijn eigen bevrediging.

Vergeet uw ervaringen uit het verleden niet

Het is belangrijk om de beproevingen te onthouden die je hebt meegemaakt tijdens je relatie met de narcistische viezerik. Heeft hij werkelijk aandacht besteed aan uw behoeften? Respecteerde hij jouw grenzen? Heeft hij altijd rekening gehouden met jouw emoties? Als het antwoord nee is, is de kans groot dat zijn beloften van verandering tevergeefs zullen zijn. Trap niet in de val!

Schuld en spijt

Een andere veel voorkomende manipulatietactiek van de narcistische viezerik is om je een schuldgevoel te bezorgen. Hij zal verdriet en spijt tonen en misschien zelfs een paar tranen laten vallen, zodat jij je schuldig en verantwoordelijk voelt voor de situatie. Het doel hier is simpel: jou weer in zijn armen brengen om zijn macht over jou te herwinnen.

Dit is wat een narcist doet aan het einde van een relatie om je terug te krijgen
Dit is wat een narcist doet aan het einde van een relatie om je terug te krijgen

Trap niet in de emotionele val

Het is moeilijk om geen compassie te voelen voor iemand die lijkt te lijden. Je moet echter weten hoe je onderscheid kunt maken tussen oprechte emoties en emoties die door een narcistische viezerik in scène worden gezet. Besteed aandacht aan de waarschuwingssignalen en blijf standvastig bij uw beslissing om deze giftige relatie te beëindigen.

Het gebruik van emotionele chantage

Emotionele chantage is een ander formidabel wapen dat door narcistische perverselingen wordt gebruikt. Ze zullen je laten geloven dat ze zonder jou lijden, en kunnen zelfs dreigen zichzelf schade toe te brengen als je niet terugkomt. Wanneer u met dergelijke situaties wordt geconfronteerd, is het essentieel om kalm te blijven en afstand te nemen.

Leer nee zeggen en stel je grenzen

Je hebt het recht om aan jezelf te denken en te proberen gelukkig te zijn, ver weg van deze persoon die je zoveel pijn heeft gedaan. Geef niet toe aan emotionele chantage, stel je grenzen en bescherm jezelf. Aarzel niet om hulp te vragen aan de mensen om u heen en aan professionals als u daar behoefte aan heeft.

De comeback van verleiding

Om je terug te winnen zal de narcistische viezerik waarschijnlijk zijn aantrekkingskracht voor je herhalen. Hij zal weer aantrekkelijk en attent worden en zelfs doen alsof hij naar uw behoeften luistert. Laat u niet misleiden door dit nieuwe facet: het is alleen een manier voor hem om opnieuw verbinding te maken en de controle over u terug te krijgen.

Blijf waakzaam voor deze gedragsveranderingen

Het is essentieel om op je hoede te blijven en niet toe te geven aan de charmes van de narcistische viezerik. Bedenk dat zijn bedoelingen meestal niet oprecht zijn en dat hij je alleen maar probeert te manipuleren. Houd de redenen in gedachten waarom u de relatie hebt beëindigd en concentreer u op uw persoonlijke welzijn.

Bescherm jezelf en zoek steun

Narcistische perverselingen zijn bedreven in manipulatie en kunnen vele strategieën inzetten om hun ex-partner terug te krijgen. In dit opzicht is het essentieel om afstand te nemen, hulp te vragen aan de mensen om je heen en aan professionals, en vooral te geloven in je vermogen om jezelf te beschermen en jezelf weer op te bouwen na zo’n giftige relatie. Laat deze persoon uw emotionele en mentale ruimte niet binnendringen en ga met vertrouwen verder op het pad naar uw persoonlijke ontwikkeling.

Startpagina » Blog » Dit is wat een narcist doet aan het einde van een relatie om je terug te krijgen