Dit is de plant waarmee je volgens feng shui in november 2023 veel geld gaat verdienen

Myla Aksentijevic

In de voorouderlijke praktijk van Feng Shui wordt de vitale energie of chi circuleert harmonieus in onze omgeving en beïnvloedt ons welzijn en onze welvaart. Eén van de methoden om deze energie te bevorderen is door bepaalde planten in onze woon- of werkruimte te integreren. In dit artikel ontdek je de plant die je volgens de Feng Shui-overtuigingen zou kunnen helpen geluk en geld aan te trekken in november 2023.

De basis van Feng Shui en de invloed van planten op onze energie

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese discipline gericht op het creëren van een harmonieuze omgeving die welzijn, geluk en voorspoed bevordert. Het gaat hierbij om de indeling van de ruimte, het gebruik van specifieke kleuren en de integratie van natuurlijke elementen zoals planten.

Planten worden beschouwd als dragers van positieve energie. Ze helpen de lucht te zuiveren, brengen vitaliteit en trekken geluk aan. Bepaalde planten staan ​​vooral bekend om het bevorderen van financiële overvloed en geluk, vooral afhankelijk van hun vorm, kleur of symboliek.

Lees ook :   De kleuren van elke kamer in je huis trekken volgens Feng Shui geluk aan

De kracht van planten in de kunst van Feng Shui

 • DE bamboe : symbool van snelle groei en professioneel succes.
 • Daar geldplant : ook wel Pilea genoemd, trekt welvaart aan dankzij zijn ronde en dikke bladeren die doen denken aan gouden munten.
 • DE jade : met zijn vlezige, glanzende bladeren wordt aangenomen dat deze plant geld en geluk aantrekt.
 • DE Klavertje vier : het vertegenwoordigt universeel geluk en bevordert financieel en professioneel succes.
Dit is de plant waarmee je volgens feng shui in november 2023 veel geld gaat verdienen
Dit is de plant waarmee je volgens feng shui in november 2023 veel geld gaat verdienen

De wonderplant van november 2023

Volgens de voorschriften van Feng Shui en rekening houdend met de astrologische invloeden die specifiek zijn voor november 2023, is de plant die je in deze periode een aanzienlijk fortuin kan opleveren de geluk bamboeook bekend als dracaena braunii of dracaena sanderiana.

Waarom kiezen voor geluksbamboe?

Deze sierlijke en gemakkelijk te onderhouden plant heeft verschillende gunstige eigenschappen voor de energie van uw woonruimte:

 • De geluksbamboe symboliseert groei en welvaart. De rechte en stevige steel vertegenwoordigt kracht en vastberadenheid om uw financiële doelen te bereiken.
 • De stelen van deze plant zijn vaak in een spiraal gebonden, wat hun decoratieve uitstraling en hun aantrekkingskracht versterkt. In Feng Shui symboliseert de spiraalvorm opwaartse energie en de voortdurende stroom van overvloed.
 • Het aantal stelen heeft een speciale betekenis : drie stengels voor geluk, vijf voor rijkdom en zeven voor gezondheid. Een arrangement met acht stelen vertegenwoordigt het potentieel voor snelle en blijvende verrijking.
 • Lucky Bamboo-bladeren bespreek de vijf fundamentele elementen van Feng Shui : aarde (wortels), water (stengel), hout (bladeren), metaal (accessoires) en vuur (rode kleur van de linten).
Lees ook :   De kleuren van elke kamer in je huis trekken volgens Feng Shui geluk aan

Hoe je Lucky Bamboo kunt gebruiken om geld aan te trekken in november 2023

Om de energetische voordelen van lucky bamboe te optimaliserenmoeten bepaalde locatie- en onderhoudsregels gerespecteerd worden:

De perfecte locatie voor uw geluksbamboe

Om financiële welvaart aan te trekken, plaatst u Lucky Bamboo in de welvaartszone van uw huis of werkruimte. Dit gebied bevindt zich meestal in de linkerachterhoek als u de kamer binnenkomt. Zorg ervoor dat de plant voldoende indirect natuurlijk licht heeft en niet wordt blootgesteld aan koude of warme tocht.

Praktische tips voor de verzorging van uw geluksbamboe

 1. Ververs het water van de plant elke twee weken en gebruik gefilterd water of bronwater om kalkaanslag en onzuiverheden te voorkomen.
 2. Geef de geluksbamboe eens per maand of elke drie maanden een specifieke meststof, afhankelijk van de voortgang van de plant.
 3. Snoei beschadigde of vergeelde bladeren om de positieve energie van de plant te behouden.
 4. Geef de voorkeur aan decoratieve elementen die de welvaartsintentie versterken: een rood lint om het vuurelement te activeren, een witte keramische pot om het metaalelement op te roepen en halfedelstenen om de energie van de aarde te versterken.
Lees ook :   De kleuren van elke kamer in je huis trekken volgens Feng Shui geluk aan

Door deze tips te volgen en tijdens de maand november 2023 speciale aandacht te besteden aan uw geluksbamboe, kunt u optimaal profiteren van de voordelen van deze magische plant en financiële verrijking bevorderen volgens de voorschriften van Feng Shui.

Startpagina » Blog » Dit is de plant waarmee je volgens feng shui in november 2023 veel geld gaat verdienen