Deze 3 kamerplanten zijn het meest effectief voor het zuiveren van de lucht en het reguleren van de luchtvochtigheid

Myla Aksentijevic

Binnenruimtes kunnen vaak vervuild raken door luchtverontreinigende stoffen en soms gepaard gaan met vochtproblemen. Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen om je omgeving schoon te maken. Planten zijn een ecologische en economische manier om de luchtkwaliteit te verbeteren, onzuiverheden te verminderen en de luchtvochtigheid te reguleren. In dit artikel presenteren we u de drie beste kamerplanten die u zullen helpen deze taak te volbrengen.

1. De spinplant (Chlorophytum comosum)

De spinplant is een resistente en gemakkelijk te onderhouden plant. Het produceert talrijke scheuten met kleine wortels die effectief verontreinigende stoffen in de lucht elimineren. Deze plant wordt vooral aanbevolen vanwege zijn vermogen om dat te doen absorberen formaldehyde, een zeer irriterende vluchtige organische stof.

Waarom kiezen voor de spinplant?

 • Gemakkelijk te verzorgen: ze kan verschillende lichtniveaus verdragen en heeft niet veel water nodig, waardoor ze ideaal is voor mensen die weinig tijd hebben om voor hun planten te zorgen.
 • Effectiviteit tegen verontreinigende stoffen: volgens verschillende onderzoeken is de spinplant in staat om in slechts 24 uur tot 90% van het in de lucht aanwezige formaldehyde te absorberen.
Lees ook :   4 onwaarschijnlijke maar effectieve tips om de snelheid van je wifi-verbinding te verhogen

Tips voor het verzorgen van spinplanten:

 1. Standplaats : Zet de plant op een plek waar hij indirect licht krijgt en vermijd direct contact met de zon.
 2. Temperatuur : deze plant geeft de voorkeur aan temperaturen tussen 15°C en 25°C, maar kan gematigde variaties verdragen.
 3. Water : Laat de grond tussen de gietbeurten lichtjes drogen en maak hem daarna goed nat. Laat de wortels niet in stilstaand water weken.

2. De ficus (Ficus benjamina)

Ficus is een populaire tropische plant met glanzende, slanke bladeren. Er is ook aangetoond dat deze plant xyleen, een ander type vluchtige organische stof, verwijdert reguleert de luchtvochtigheid in uw huis of kantoor.

Waarom kiezen voor de ficus?

 • Vochtregulatie: dankzij de grote bladeren kan de ficus vocht vasthouden en afgeven en helpt zo de vochtigheidsgraad van de omgeving in evenwicht te brengen.
 • Effectiviteit tegen verontreinigende stoffen: naast xyleen heeft de ficus ook depolatiemogelijkheden getoond met betrekking tot formaldehyde en benzeen.
 • Aanpassingsvermogen: Deze plant kan zich aanpassen aan verschillende licht- en vochtigheidsomstandigheden. Hij geeft echter de voorkeur aan indirect licht en een goede afwatering.
Deze 3 kamerplanten zijn het meest effectief voor het zuiveren van de lucht en het reguleren van de luchtvochtigheid
Deze 3 kamerplanten zijn het meest effectief voor het zuiveren van de lucht en het reguleren van de luchtvochtigheid

Tips voor de verzorging van de ficus:

 1. Standplaats : plaats uw ficus bij een raam, zodat hij goed licht krijgt zonder directe blootstelling aan de zon.
 2. Temperatuur : de ficus gedijt goed bij temperaturen tussen de 18°C ​​en 24°C. Vermijd koude of warme tocht.
 3. Water : matig water geven, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, en geef indien nodig ruim water.
Lees ook :   5 oma's tips om uw oven in minder dan dertig minuten schoon te maken

3. Arecapalm (Dypsis lutescens)

De Areca-palm is een andere optie die wordt beschouwd als een van de beste zuiverende planten. Deze plant komt oorspronkelijk uit Madagaskar en is bijzonder effectief in het reguleren van de luchtvochtigheid dankzij het vermogen om voor natuurlijke luchtbevochtiging te zorgen.

Waarom kiezen voor de Arecapalm?

 • Vochtigheidsverbetering: Deze plant kan de luchtvochtigheid in de lucht effectief verhogen. Het is daarom bijzonder geschikt voor situaties waarin de lucht uitdroogt, zoals in de winter of in omgevingen met airconditioning.
 • Effectief tegen vervuilende stoffen: Arecapalm elimineert ook vluchtige organische verontreinigende stoffen zoals formaldehyde en benzeen.
 • Gemakkelijk te verzorgen: Deze tropische palm heeft relatief weinig water nodig en past zich goed aan verschillende lichtomstandigheden aan.

Tips voor de verzorging van de Areca-palm:

 1. Standplaats : kies een standplaats met goed licht om de groei van uw Areca te bevorderen. Deze plant verdraagt ​​direct licht goed als hij niet gedurende langere uren wordt blootgesteld.
 2. Temperatuur : de Arecapalm geeft de voorkeur aan temperaturen tussen 18°C ​​en 25°C.
 3. Water : Geef matig water en laat de grond drogen voordat u opnieuw water geeft. Deze palm heeft ook een stabiele luchtvochtigheid nodig, dus vergeet niet om de bladeren regelmatig te besproeien.
Lees ook :   De 5 geheimen van de Japanners om zonder moeite en zonder diëten slank te blijven

Samenvattend zijn de spinplant, ficus en Arecapalm de beste kamerplanten om de lucht te zuiveren en de luchtvochtigheid in je omgeving te reguleren. Deze planten zijn gemakkelijk te onderhouden en goedkoop en vormen een natuurlijke en effectieve oplossing om de levenskwaliteit in onze huizen en kantoren te verbeteren.

Startpagina » Blog » Deze 3 kamerplanten zijn het meest effectief voor het zuiveren van de lucht en het reguleren van de luchtvochtigheid