De mysterieuze boom die rijkdom aantrekt: het is niet de jadeboom, maar weinig mensen weten dat

Myla Aksentijevic

In de wereld van decoratieve en symbolische planten staan ​​sommige bekend om hun vermogen om hun eigenaren geluk en voorspoed te brengen. Deze planten omvatten de jadeboom, een kleine boom van Zuid-Afrikaanse oorsprong die wordt gewaardeerd om zijn mooie vlezige bladeren en zijn onderhoudsgemak. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het echter niet de beroemde plant die geld zou moeten aantrekken; achter deze legende gaat een andere plant schuil.

Het echte plantensymbool van fortuin

Dus, wat is deze mysterieuze plant die volgens populaire opvattingen echt geld aantrekt? Het is eigenlijk de Pachira Aquata bonsai., ook wel bekend als de “Geldboom” of “geluksboom”. Deze boom, oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Amerika, heeft met zijn gevlochten stam in veel culturen en tradities altijd voor vertrouwen en rijkdom gezorgd.

Waarom deze verwarring met de jadeboom?

De jadeboom (Crassula ovata) heeft ook symboliek die verband houdt met financiële welvaart, maar dit is eigenlijk minder vergeleken met die van Pachira aquatica. De verwarring tussen de twee planten zou kunnen worden verklaard door hun vergelijkbare uiterlijk in bepaalde opzichten: ze hebben allebei vlezige groene bladeren en worden over het algemeen als bonsai gekweekt.

De legende van Pachira Aquatica

Er zijn verschillende verhalen over de oorsprong van de overtuiging dat Pachira geld aantrekt. Een van hen zegt dat een arme man, die ooit in een afgelegen gebied van Oost-Azië woonde, op een dag een Pachira ontdekte die vlakbij zijn huis groeide. Omdat hij geloofde dat de boom magische krachten had, besloot hij de zaden ervan te cultiveren om andere mensen in financiële nood te helpen. Dit is hoe de Pachira zou zijn geworden een symbool van fortuin en hoop voor degenen die het thuis kweken.

De mysterieuze boom die rijkdom aantrekt: het is niet de jadeboom, maar weinig mensen weten dat
De mysterieuze boom die rijkdom aantrekt: het is niet de jadeboom, maar weinig mensen weten dat

Hoe zorg je voor je ‘geldboom’

Als je de legende wilt volgen en een Pachira Aquatica bij je thuis wilt installeren, vergt het wat eenvoudige maar essentiële aandacht om goed te kunnen groeien en bloeien.

1. Gebruik een geschikte pot

Om de groei van uw Pachira te stimuleren, moet u een ruime pot gebruiken, met een voldoende grote diameter (ongeveer 20 cm) om ruimte te laten voor de ontwikkeling van de gevlochten stam. Een drainagegat aan de onderkant van de pot is ook essentieel om overtollig water te voorkomen, wat wortelrot kan veroorzaken.

2. Kies het juiste substraat

Omdat de Pachira een tropische boom is, heeft hij goed doorlatende grond nodig om te kunnen bloeien. Gebruik een mengsel van potgrond en zand (in een verhouding van 2:1 of 3:1) om vochtproblemen te voorkomen en de wortelgroei te bevorderen.

3. Waterbehoefte

Het water geven van de Pachira moet matig en regelmatig zijn: giet voldoende water om de grond te bevochtigen zonder de wortels te laten weken, en laat de grond tussen elke gietbeurt drogen. Vermijd overtollig water om de ontwikkeling van schimmelziekten en voortijdige dood van uw geluksboom te voorkomen.

4. Het nodige licht

Plaats uw Pachira op een lichte plek, maar zonder directe blootstelling aan zonlicht: fel licht stimuleert de groei van de bladeren, terwijl direct zonlicht ze kan verbranden en voortijdige verkleuring kan veroorzaken. Een raam op het oosten of westen is over het algemeen ideaal om uw plant optimale groeiomstandigheden te bieden.

5. Het belang van maat

Om de karakteristieke uitstraling van de Pachira te behoudenMet zijn gevlochten stam en spreidende takken is het essentieel om de boom regelmatig te snoeien. Verwijder eenvoudig dode bladeren en takken om een ​​dichte, gezonde hergroei te bevorderen en de verspreiding van mogelijke ziekten te voorkomen.

Startpagina » Blog » De mysterieuze boom die rijkdom aantrekt: het is niet de jadeboom, maar weinig mensen weten dat