De 7 opvallende eigenschappen die een ontrouw persoon definiëren

Myla Aksentijevic

In onze samenleving is ontrouw een complex en helaas veel voorkomend onderwerp. Om te voorkomen dat u slachtoffer wordt, is het essentieel om de signalen en het gedrag te begrijpen die een neiging tot verraad kunnen aan het licht brengen. In dit artikel hebben we verzameld 7 opvallende eigenschappen die een ontrouw persoon definiëren.

1. Gebrek aan zelfvertrouwen

Sommige mensen hebben geen zelfvertrouwen, wat ertoe kan leiden dat ze voortdurend de goedkeuring en aandacht van anderen zoeken. Deze dwangmatige behoefte aan validatie kan tot ontrouw leiden, omdat ze bang zijn om door hun partner in de steek gelaten of afgewezen te worden als ze zich niet altijd geliefd voelen.

Waarom leidt dit tot verraad van uw partner?

Iemand die niet zeker is van zichzelf, zal eerder toegeven aan externe verleidingen om zijn zoektocht naar eigenliefde te vervullen, zelfs als dit betekent dat er lijden en bedrog ontstaat in de kern van zijn romantische relatie.

2. De constante zoektocht naar aandacht en empathie

Een ontrouw persoon zoekt vaak steun en genegenheid bij de mensen om hem heen, en verlangt ernaar dat in zijn behoeften als prioriteit wordt voorzien. Ze zal niet aarzelen om anderen te gebruiken als hulpmiddel om haar persoonlijke zorgen te verzachten, zelfs als dit betekent dat ze een dubbelleven moet leiden vol leugens.

De 7 opvallende eigenschappen die een ontrouw persoon definiëren
De 7 opvallende eigenschappen die een ontrouw persoon definiëren

Welke soorten gedrag worden geassocieerd met deze houding?

 • Overmatige genegenheid jegens dierbaren;
 • De voortdurende zoektocht naar complimenten en lof;
 • Een voorliefde voor drama en emotionele conflicten onder de mensen om hem heen.

3. Egoïsme

Ontrouwe mensen hebben de neiging zich op zichzelf te concentreren en houden niet altijd rekening met de gevoelens en behoeften van hun romantische partner. Ze geven prioriteit aan hun persoonlijke verlangens, zelfs als dit betekent dat ze de persoon in hun leven moeten misleiden.

Hoe herken je een potentiële egoïst?

Een egocentrisch individu zal een gebrek aan empathie vertonen, moeite hebben om betrokken te raken bij gemeenschappelijke projecten of zelfs initiatieven die primair gericht zijn op het promoten van hun eigen imago.

4. De behoefte om je krachtig te voelen

Sommige mensen zijn geobsedeerd door het beheersen van hun omgeving en relaties. Voor hen wordt ontrouw dan een manier om deze macht over andere mensen uit te oefenen, of het nu gaat om verleiden, manipuleren of in het geheim verraden.

Welke signalen kunnen u waarschuwen voor deze drift?

 • Een constant verlangen om anderen te domineren;
 • De neiging om te liegen om te krijgen wat ze willen;
 • Frequent gebruik van manipulatie en intimidatie om aan hun behoeften te voldoen.

5. Een vreemde houding tegenover je telefoon

Vreemdgaande mensen zijn vaak erg beschermend tegenover hun telefoon, omdat ze bang zijn dat hun partner compromitterende gesprekken of bewijs van hun verraad zal ontdekken.

Hoe uit zich dit in de praktijk?

 • Plotselinge veranderingen in gewoonten (wachtwoordvergrendeling, systematische verwijdering van berichten);
 • Een aanzienlijke toename van de tijd die op hun mobiele telefoon wordt doorgebracht;
 • Een categorische weigering om hun apparaat aan wie dan ook uit te lenen.

6. Ongerechtvaardigde beschuldigingen jegens uw partner

Geconfronteerd met hun eigen schuldgevoel, kunnen ontrouwe mensen proberen hun bedrieglijke gedrag op hun partner te projecteren door hen op onredelijke wijze te beschuldigen van bedrog of door hun geringste daden te wantrouwen.

Het is essentieel om niet in de valkuil van zelfbeschuldiging te trappen

Als uw partner u zonder bewijs of reden plotseling van ontrouw verdenkt, kan hij of zij onbewust proberen zijn eigen geweten te sussen door de aandacht op u af te leiden.

7. Verdacht gedrag

Ten slotte kunnen ontrouwe mensen een vreemde houding aannemen en aanwijzingen laten liggen zonder het zelfs maar te beseffen.

Hier zijn enkele rode vlaggen waar u op moet letten:

 • Frequente en onverklaarbare afwezigheden;
 • Een plotselinge verandering in uiterlijk of kledingstijl;
 • Een verhoogde interesse in een specifieke persoon ten koste van zijn partner.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze 7 opvallende eigenschappen niet allemaal systematisch aanwezig zijn bij ontrouwe mensen. Door u echter bewust te worden van deze gemeenschappelijke kenmerken, zult u beter toegerust zijn om de waarschuwingssignalen te detecteren en met een dergelijke situatie om te gaan, mocht deze zich in uw liefdesleven voordoen.

Startpagina » Blog » De 7 opvallende eigenschappen die een ontrouw persoon definiëren