Corona update 13 november 2021

CORONA UPDATE: HORECA DICHT OM 20 UUR EN GEEN PUBLIEK BIJ TRAININGEN EN WEDSTRIJDEN

Het aantal coronabesmettingen stijgt de afgelopen weken snel en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom vandaag extra coronamaatregelen aangekondigd om het aantal contacten tussen mensen te beperken. Vanaf zaterdag 13 november moet alle horeca om 20 uur sluiten, dus ook op sportlocaties. Voor de horeca geldt al een coronatoegangsbewijs (CTB), een vaste zitplaats wordt weer verplicht. De 1.5 meter afstand regel wordt opnieuw ingevoerd, niet tijdens het sporten maar wel buiten de baan of op het park. Sportwedstrijden mogen doorgaan, maar dan zonder publiek op de tribunes of langs de baan. Dit geldt voor professionele wedstrijden en ook voor amateursport. Daarnaast is het advies maximaal 4 mensen thuis te ontvangen en zoveel mogelijk thuis te werken.

De gedeeltelijke lockdown duurt 3 weken en gaat in op zaterdag 13 november om 18.00 uur t/m zaterdag 4 december. De situatie wordt op vrijdag 3 december opnieuw beoordeeld.

Maatregelen voor tennis en padel in het kort:

 • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen.
 • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, wel buiten de baan of op het park. Geef elkaar de ruimte.
 • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
 • Een CTB is wel nodig voor alle activiteiten op binnensportlocaties voor sporters van 18 jaar en ouder. Dit betekent dus dat elke tennisser en padelspeler vanaf 18 jaar een CTB moet laten zien wanneer hij of zij wil vrij spelen, een training heeft of een wedstrijd gaat spelen in een tennishal en/of padelcentrum.
 • Horeca op sportlocaties mag open van 6.00 uur tot 20.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
 • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen, toernooien, activiteiten en wedstrijden.

Uitzonderingen:

 • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.
 • Het clubhuis mag na 20 uur nog wel gebruikt worden door toernooi- of wedstrijdleiding. De horeca blijft dan wel gesloten ( betekent dat bestuurs-en commissievergaderingen in het paviljoen mogen plaatsvinden)

Bron: KNLTB

Op 13 november heeft er een ingelaste bestuursvergadering plaatsgevonden samen met alle commissies en zijn de volgende zaken besproken:

 • Vrijwilligersavond 27 november.

Het bestuur heeft besloten de vrijwilligersavond uit te stellen. Gelet op de huidige maatregelen is het nu niet mogelijk dit verantwoord te organiseren. De vrijwilligersavond wordt verplaatst naar begin 2022. We vinden dit heel jammer.

 • Snerttoernooi 28 november padel en tennis.

Ook deze activiteit wordt verplaatst naar begin 2022.

 • Jeugdactiviteit 20 november.

Deze activiteit vindt gelukkig wel doorgang. De tijden zijn in overleg aangepast naar 17:30 uur tot 19:30 uur. De jeugdcommissie informeert de betrokken de deelnemers hierover. Even voor de duidelijkheid bij deze activiteit is geen publiek toegestaan en mogen ouders alleen de kinderen bij de poort afzetten en ophalen.

 • Competitie padel en tennis.

De competitiewedstrijden van de wintercompetitie georganiseerd door de KNLTB vinden doorgang. Onze kantine is alleen geopend tijdens de zondag competitie tot uiterlijk 20.00 uur, waarbij de teams zelf de bardienst verzorgen. De teams die nog op vrijdagavond competitie spelen kunnen geen gebruik maken van de kantine tot en met 3 december.  

 • Bardiensten.

De op werkdagen geplande bardiensten (19:00 tot 23:00 uur) komen te vervallen tot en met 3 december. Het paviljoen is alleen overdag geopend voor de diverse ochtendgroepen en tijdens de competitie op zondag tot uiterlijk 20 uur. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met de paviljoencommissie. (pc@tcboshoven.nl) Alle geplande bardiensten in deze periode worden zo snel mogelijk per e-mail geïnformeerd.