Corona nieuws 8 maart 2021

Goed nieuws voor tennis- en padelliefhebbers: iedereen mag weer dubbelen! Het kabinet heeft maandagavond aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven maar dat enkele kleine aanpassingen mogelijk zijn. Het belang van sporten en bewegen voor de fysieke en mentale gezondheid wordt onderkend en is aanleiding om nu ook iets meer ruimte te geven aan volwassenen vanaf 27 jaar. Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op één baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

De lockdown, inclusief de avondklok, blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. ( Dit betekent: tennissen tot uiterlijk 20:30 uur, kantine blijft dicht en kleedruimtes en douches mogen niet gebruikt worden ( toevoeging TC Boshoven))

Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.

We zijn blij dat sporten nog steeds kan en volwassenen nu ook meer ruimte krijgen want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd. De afgelopen maanden hebben we ons daar samen met NOC*NSF en andere sportbonden voor ingezet. Fijn dat we nu weer een stapje kunnen zetten in de heropening van de sport. Houd altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je je testen. (Bron KNLTB)