Activeer het geheime menu van je telefoon met de code 4636: de informatie is verrassend!

Myla Aksentijevic

In de wereld van mobiele telefoons is er een overvloed aan geheime codes die toegang bieden tot verborgen informatie en functies. Een van deze meest intrigerende codes is de 4636, die een schat aan informatie over uw apparaat onthult en een aantal handige functies biedt. In dit artikel onderzoeken we wat er gebeurt als u deze beroemde code typt en welke voordelen dit voor u kan hebben.

Code 4636: wat is het?

De code 4636 maakt deel uit van een reeks zogenaamde “USSD”-codes (Unstructured Supplementary Service Data), dit zijn speciale opdrachten die kunnen worden gebruikt om met het mobiele netwerk te communiceren of bepaalde telefoonfuncties te activeren. Deze codes zien er meestal uit als reeksen cijfers, gevolgd door een speciaal teken zoals * of #. Met name code 4636 is een geheime testcode waarin een verborgen menu wordt weergegeven met verschillende informatie over het apparaat en zijn componenten.

Hoe code 4636 gebruiken?

Om code 4636 te gebruiken, volgt u eenvoudig deze stappen:

  1. Open de Telefoon- of Bel-app op uw apparaat. U wordt dan naar het scherm gebracht waar u normaal gesproken belt.
  2. voer de code in *#*#4636#*#* (inclusief speciale tekens) op het numerieke toetsenbord. U hoeft niet op de beltoets te drukken; het geheime menu zou automatisch moeten verschijnen.
Lees ook :   5 oma's tips om uw oven in minder dan dertig minuten schoon te maken

Opmerking : Het gebruik van de code 4636 werkt mogelijk niet op sommige apparaten of versies van Android, vooral niet op apparaten of versies die zijn aangepast door de fabrikant of telefoonmaatschappij. In dit geval moet u mogelijk op zoek naar een alternatieve code die specifiek is voor uw telefoon.

Activeer het geheime menu van je telefoon met de code 4636: een schat aan informatie!
Activeer het geheime menu van je telefoon met de code 4636: een schat aan informatie!

Overzicht van informatie en functies beschikbaar met code 4636

Met de code 4636 krijgt u toegang tot een verborgen menu dat een groot aantal interessante informatie en functies weergeeft. Hier ziet u wat u kunt vinden:

Telefoonstatistieken

Deze sectie geeft je een compleet overzicht van uw telefoonstatistieken. Het bevat informatie zoals:

  • Batterijstatus (niveau, temperatuur, spanning, enz.)
  • Huidig ​​mobiel datagebruik (WiFi en mobiele data)
  • Netwerkstatus (netwerkmodus, provider, signaalsterkte, enz.)

Gebruiksstatistieken

Dit deel van het menu laat het je zien gebruik van elke geïnstalleerde app op uw telefoon, gesorteerd op gebruiksvolgorde. Dit kan handig zijn om te zien welke apps de meeste batterij- of mobiele data verbruiken, en zo stappen te ondernemen om het gebruik van uw apparaat te optimaliseren.

WLAN-configuratie-informatie

Hier vindt u technische details over uw huidige WiFi-verbinding, zoals netwerknaam (SSID), verbindingssnelheid, signaalsterkte, IP-adres, enz. Dit kan handig zijn voor het diagnosticeren van verbindingsproblemen of om snel een overzicht van uw verbinding te krijgen.

Lees ook :   Elimineer braamstruiken effectief met natuurlijke oplossingen

Geavanceerde testfuncties

Tot slot ontgrendelt code 4636 ook een aantal testfuncties, waarmee je de correcte werking van verschillende onderdelen van je telefoon kunt controleren. Hier zijn enkele voorbeelden van tests die u kunt uitvoeren:

  • Nabijheidssensorcontrole: Deze optie geeft een realtime waarde weer die aangeeft of uw telefoon een object in de buurt detecteert, wat kan helpen bij het diagnosticeren van oproepgerelateerde problemen waarbij het scherm niet automatisch wordt uitgeschakeld wanneer u de telefoon tegen uw oor houdt.
  • Triltest: Door deze optie te selecteren begint uw telefoon onmiddellijk te trillen, zodat u kunt controleren of de trilmotor goed werkt.
  • Touchscreentest: Deze test bestaat uit een raster waarin u vrij met uw vinger kunt tekenen, om te controleren of het touchscreen over het gehele oppervlak correct reageert.

Te nemen voorzorgsmaatregelen

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de 4636-code en de bijbehorende functies zeer nuttig kunnen zijn voor gevorderde gebruikers, het mogelijk is dat verkeerd gebruik ervan problemen op uw apparaat kan veroorzaken. Als u daarom besluit deze verborgen menu’s te verkennen, ga voorzichtig verder en vermijd het wijzigen van instellingen waarvan u de functie niet zeker weet.

Lees ook :   De weinig bekende tip om ratten uit je tuin te houden met een simpele plastic fles

Houd er bovendien rekening mee dat een deel van deze informatie gevoelig of persoonlijk kan zijn (bijvoorbeeld mobiel datagebruik), dus als u schermafbeeldingen of details met anderen wilt delen, zorg er dan voor dat u geen privégegevens vrijgeeft.

Als u de code 4636 op uw telefoon typt, gaat er een wereld van verborgen opties open die een (groot) aantal fascinerende informatie weergeeft en verschillende handige functies biedt met betrekking tot het gebruik van het apparaat, verbinding maken met netwerken en het diagnosticeren van mogelijke problemen. Hoewel deze goudmijn aan informatie ongelooflijk handig is voor slimme gebruikers, is het essentieel om zorgvuldig met deze code om te gaan om mogelijke problemen te voorkomen.

Startpagina » Blog » Activeer het geheime menu van je telefoon met de code 4636: de informatie is verrassend!