5 tips om te weten of je geblokkeerd bent op Whatsapp

Myla Aksentijevic

WhatsApp is een van de populairste en meest gebruikte instant messaging-applicaties ter wereld, waardoor mensen in realtime met hun contacten kunnen communiceren. Maar wat moet je doen als je denkt dat iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp? Hier zijn enkele tips om erachter te komen:

1. Bekijk de profielfoto van uw contactpersoon

Een eerste indicatie die je zou kunnen doen denken dat je bent geblokkeerd door een contactpersoon, is het plotseling verdwijnen van zijn of haar profielfoto. Wanneer een gebruiker iemand op WhatsApp blokkeert, wordt zijn/haar profielfoto automatisch onzichtbaar voor de geblokkeerde persoon. Het is echter belangrijk op te merken dat dit ook te wijten kan zijn aan een wijziging in de privacy-instellingen van die persoon of simpelweg omdat hij of zij geen profielfoto heeft geplaatst.

Om de profielfoto van uw contactpersoon te controleren:

  • Open de chat met dit contact
  • Tik op hun naam om contactgegevens te bekijken
  • Als er geen foto naast hun naam verschijnt, bent u mogelijk geblokkeerd
Lees ook :   Het geheim om goedkope hotels op Booking te krijgen en goedkoper te reizen

2. Controleer de “Online”-status

Wanneer je wordt geblokkeerd door een contactpersoon op WhatsApp, kun je in je chats niet langer de status ‘Online’ of ‘Laatst gezien’ onder zijn of haar naam zien. Als u deze informatie niet meer ziet wanneer u het gesprek met deze persoon opent, kan dit een teken zijn dat u bent geblokkeerd. Het is echter ook mogelijk dat uw contactpersoon de optie ‘Laatst gezien’ in zijn of haar privacy-instellingen heeft uitgeschakeld, waardoor dit criterium minder betrouwbaar wordt bij het bepalen of u bent geblokkeerd.

5 tips om te weten of je geblokkeerd bent op Whatsapp
5 tips om te weten of je geblokkeerd bent op Whatsapp

3. Probeer een bericht te verzenden

Als je een bericht stuurt naar een contactpersoon die je heeft geblokkeerd op WhatsApp, wordt het bericht alleen weergegeven met een vinkje (✓) en nooit dubbel weergegeven om aan te geven dat het bericht is “ontvangen”. Het kan ook betekenen dat uw contactpersoon verbindingsproblemen heeft of dat de telefoon is uitgeschakeld. Als dit het geval is, is het raadzaam even te wachten voordat u overhaaste conclusies trekt.

4. Probeer een spraak- of video-oproep te plaatsen

Spraak- en video-oproepen worden automatisch geweigerd door WhatsApp wanneer je wordt geblokkeerd door een contact. Je kunt daarom proberen een stem- of videogesprek te voeren met deze persoon. Als ze de oproep niet toestaan ​​en u al enkele van de andere hierboven besproken signalen heeft opgemerkt, bent u mogelijk geblokkeerd.

Lees ook :   Elimineer braamstruiken effectief met natuurlijke oplossingen

Om te proberen te bellen:

  1. Open uw chats en selecteer het betreffende contact
  2. Tik op het pictogram voor een spraakoproep (telefoon) of video-oproep (camera) rechtsboven in het scherm
  3. Als u geen verbinding kunt maken, bent u mogelijk geblokkeerd

5. Maak een WhatsApp-groep aan en probeer het betreffende contact toe te voegen

Als je bent geblokkeerd op WhatsApp, kun je de persoon die je heeft geblokkeerd niet toevoegen aan een chatgroep. Probeer dus een nieuwe groep aan te maken en deze persoon toe te voegen. Als u ze niet kunt toevoegen en de andere hierboven genoemde symptomen ziet, kan dit erop wijzen dat u inderdaad bent geblokkeerd.

Een groep maken en er een contactpersoon aan toevoegen:

  • Tik in het hoofdscherm van WhatsApp rechtsboven op het pictogram ‘Nieuwe groep’
  • Zoek de naam van de contactpersoon waarvan u vermoedt dat deze u heeft geblokkeerd en probeer deze aan de groep toe te voegen
  • Als u een melding ontvangt dat u dit contact niet kunt toevoegen, bent u waarschijnlijk geblokkeerd

Door deze verschillende tips te combineren, zou je met enige zekerheid moeten kunnen vaststellen of je bent geblokkeerd door een contactpersoon op WhatsApp. Niettemin is het nog steeds belangrijk om de mogelijke redenen achter dit gedrag te overwegen voordat definitieve conclusies worden getrokken.omdat sommige signalen ook kunnen worden verklaard door verbindingsproblemen, veranderingen in de privacy-instellingen of gewoonweg toevalligheden.

Lees ook :   5 oma's tips om uw oven in minder dan dertig minuten schoon te maken

Startpagina » Blog » 5 tips om te weten of je geblokkeerd bent op Whatsapp