3 zeer effectieve grootmoederstips om motten uit je kasten te verwijderen

Myla Aksentijevic

Motten kunnen ernstige schade aanrichten aan onze huizen, vooral als ze erin slagen onze kasten te infiltreren en zich gaan tegoed doen aan onze kleding, beddengoed en zelfs ons eten. Gelukkig zijn er natuurlijke en effectieve oplossingen om deze ongewenste indringer te bestrijden. In dit artikel presenteren we je drie beproefde grootmoederstips om motten permanent uit je kasten te verwijderen.

1. Het natuurlijke afweermiddel op basis van essentiële oliën

Een van de eenvoudigste en meest ecologische methoden om te voorkomen dat motten in uw kasten knabbelen, is het gebruik van een natuurlijk afweermiddel op basis van essentiële oliën. Bepaalde geuren zijn namelijk bijzonder onaangenaam voor deze insecten.zoals lavendel, citroen of zelfs eucalyptus.

Het afstotende recept:

  1. Meng 10 druppels etherische olie van lavendel met 10 druppels etherische olie van citroen en 10 druppels etherische olie van eucalyptus in een spuitfles gevuld met water.
  2. Schud het mengsel voor elk gebruik goed.
  3. Spuit de binnenkant van uw kasten royaal in, waarbij u vooral aandacht besteedt aan de plekken waar u al motten of hun larven heeft opgemerkt. Herhaal deze handeling elke week voor een optimale effectiviteit.
Lees ook :   De weinig bekende tip om ratten uit je tuin te houden met een simpele plastic fles

Voor verder:

Als je de werking van het natuurlijke afweermiddel wilt versterken, kun je ook een paar druppels pure essentiële oliën op watten doen, die je dan overal in je kasten neerzet. Vergeet niet om het katoen elke maand te vervangen en de essentiële oliën te vernieuwen.

3 zeer effectieve grootmoederstips om motten uit je kasten te verwijderen
3 zeer effectieve grootmoederstips om motten uit je kasten te verwijderen

2. Het mengsel van zuiveringszout en witte azijn

Motten zijn bijzonder gevoelig voor veranderingen in geur en vochtigheid. Het mengsel van zuiveringszout en witte azijn is een uitstekende manier om ze te storen en te dwingen je huis te verlaten.. Als bonus kunt u met deze oplossing uw kasten grondig desinfecteren en ze een welverdiende opfrisbeurt geven.

Het reinigingsmiddel voorbereiden:

  1. Meng drie eetlepels zuiveringszout met een eetlepel witte azijn in een kom.
  2. Voeg geleidelijk heet water toe tot je een homogene pasta verkrijgt.
  3. Laat het preparaat afkoelen voor gebruik.

Handmatig :

Om de zuiveringszout en witte azijnreiniger te gebruiken, verspreidt u eenvoudigweg de verkregen pasta over het gehele binnenoppervlak van uw kasten met een spons of zachte doek. Laat het tien minuten intrekken voordat u het afspoelt met veel schoon water. Vergeet ook niet om uw kamer tijdens de gehele operatie goed te ventileren.

Lees ook :   De 5 geheimen van de Japanners om zonder moeite en zonder diëten slank te blijven

3. Mottenbal, een grootmoeders middeltje dat zichzelf heeft bewezen

Zeker controversiëler vanwege de potentiële effecten op de gezondheid en het milieu, blijven mottenballen niettemin een zeer effectief afweermiddel tegen motten. Deze stof kan namelijk voorkomen dat deze insecten in uw kasten terechtkomen en hun eieren op textielvezels leggen.. Als u echter voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat u een aantal gebruikelijke voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

Hoe mottenballen te gebruiken:

  • Plaats mottenballen in de hoeken van je kasten en in stoffen tassen die je direct op je kleding plaatst.
  • Vervang mottenballen regelmatig, omdat hun effectiviteit in de loop van de tijd afneemt.
  • Ventileer uw kasten regelmatig en was uw kleding na gebruik om blootstelling aan mottenbaldampen te beperken.

Alternatieven voor mottenballen:

Als u liever geen mottenballen gebruikt, weet dan dat er andere natuurlijke insectenwerende middelen zijn om motten weg te houden, zoals zakjes gedroogde lavendel, cederschaafsel of zelfs sinaasappel- en citroenschillen.

Startpagina » Blog » 3 zeer effectieve grootmoederstips om motten uit je kasten te verwijderen