2 natuurlijke en effectieve methoden om van bedwantsen af ​​te komen

Myla Aksentijevic

Bedwantsen zijn kleine plagen die onze kamers kunnen binnendringen en zich voeden met ons bloed terwijl we slapen. Ze veroorzaken dus zeer onaangename jeuk en huidirritatie. Als u met deze plaag wordt geconfronteerd en deze parasieten wilt uitroeien zonder toevlucht te nemen tot chemische insecticiden, dan is dit artikel iets voor u. We zullen u twee natuurlijke en effectieve methoden presenteren om van bedwantsen af ​​te komen.

Methode 1: Opruimen met witte azijn en andere eenvoudige tips

In de eerste plaats is het passend om een grote dieptereiniging vanuit uw slaapkamer om bedwantsen en hun eieren te elimineren, die vaak op verschillende plekken verborgen zijn.

Witte azijn gebruiken

DE witte azijnDankzij de zuurgraad is het een uitstekende thuisbehandeling om bedwantsen te elimineren. Naast dat het volwassenen onmiddellijk doodt, verwijdert het ook sporen van bedwantsen en lost het hun eieren op.

 1. Spuit royaal pure witte azijn (onverdund) op alle besmette oppervlakken – matrassen, lakens, gordijnen, meubels, enz. Aarzel niet om je te concentreren op de naden, plooien en spleten waar de bedwantsen en hun eieren zich verbergen.
 2. Laat de azijn minimaal een uur intrekken en veeg de oppervlakken vervolgens af met een schone, droge doek.
Lees ook :   Het geheim om goedkope hotels op Booking te krijgen en goedkoper te reizen
2 natuurlijke en effectieve methoden om van bedwantsen af ​​te komen
2 natuurlijke en effectieve methoden om van bedwantsen af ​​te komen

Schoonmaken van beddengoed en textiel

Om bedwantsen in uw wasgoed te elimineren, wordt aanbevolen om:

 1. Was al uw lakens, dekens, kussens en ander textiel op de hoogst mogelijke temperatuur (minimaal 60ºC).
 2. Droog het wasgoed vervolgens ongeveer 30 minuten in de droger op hoog vuur om eventuele resterende bedwantsen en hun eieren te doden.

Stofzuig je kamer van boven naar beneden

Na het behandelen van de door bedwantsen aangetaste oppervlakken dient u overal in de kamer te stofzuigen: hoeken, plinten, onder meubels, boxsprings, etc. Vergeet niet maak het apparaatfilter regelmatig schoon.

Methode 2: Gebruik natuurlijke insecticiden tegen bedwantsen

Het is ook bewezen dat sommige natuurlijke producten bedwantsen verwijderen zonder chemische insecticiden te gebruiken. Hier zijn twee natuurlijke remedies die je kunt toepassen volgens dezelfde procedure als voor witte azijn:

Diatomeeënaarde

Diatomeeënaarde is een natuurlijk poeder gemaakt van microscopisch kleine algenfossielen. Dit poeder, dat een schurende en uitdrogende werking heeft op bedwantsen, zal deze insecten elimineren door aanzienlijke uitdroging te veroorzaken. Diatomeeënaarde kan worden gekocht bij doe-het-zelfzaken of tuinieren.

 1. Strooi royaal diatomeeënaarde op alle aangetaste oppervlakken (matrassen, meubels, plinten, enz.).
 2. Laat het minimaal 48 uur intrekken en zuig het poeder vervolgens op met een stofzuiger.
Lees ook :   De weinig bekende tip om ratten uit je tuin te houden met een simpele plastic fles

Essentiële olie van lavendel

Bedwantsen haten de geur van lavendel. Essentiële olie van lavendel kan daarom worden gebruikt als afweermiddel en helpt tegelijkertijd de jeuk te verzachten.

 1. Meng een paar druppels etherische olie van lavendel met lauw water en een beetje afwasmiddel om het mengsel te emulgeren.
 2. Spuit de resulterende oplossing op uw beddengoed en op plekken die mogelijk besmet zijn met bedwantsen.

Voorkom een ​​nieuwe bedwantsbesmetting

Het doden van bedwantsen is niet voldoende, je moet ook voorkomen dat ze terugkeren. Hier zijn enkele tips om herbesmetting te voorkomen:

 • Inspecteer uw beddengoed en de omliggende gebieden regelmatig op sporen van bedwantsen.
 • Zorg voor een goede hygiëne door regelmatig uw lakens en textiel schoon te maken en uw kamer te stofzuigen.
 • Gebruik anti-bedwantshoezen om matrassen en kussens te beschermen.
 • Controleer regelmatig gevoelige plekken zoals plinten, voegen, achter schilderijen of oude meubels om er zeker van te zijn dat er geen bedwantsen aanwezig zijn.

Door deze verschillende stappen te volgen, zou u de bedwantsen in uw huis moeten kunnen elimineren en voorkomen dat ze terugkeren. Voel je vrij om deze methoden indien nodig te herhalen om volledige uitroeiing te garanderen.

Lees ook :   5 oma's tips om uw oven in minder dan dertig minuten schoon te maken

Startpagina » Blog » 2 natuurlijke en effectieve methoden om van bedwantsen af ​​te komen